avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM

poate ma ajuta cineva cu un sfat.
lucrez la o firma mare, ca si casiera. in urma cu o luna, am scanat gresit un tichet de masa si casa de marcat a inregistrat o suma in jur de 600 de lei, in loc de 9 lei, cat era tichetul. n-am observat, i-am cerut clientului bani cu 400 de lei mai putin, iar acea suma eu trebuie s-o dau firmei inapoi, fiind considerata minus facut de mine.
intrebare: personal, nu cred ca eu am gresit, ci casa, despre care nu mi s-a spus la angajare ca poate avea erori iar eu am avut incredere in ea. stiu ca era bine sa fiu atenta, dar ca idee, nu e vina mea.
banuiesc ca daca nu platesc suma, respectiva, ma vor da afara, probabil in 5 ianuarie, cand se implinesc cele 90 de zile de proba, cand ar fi dreptul lor sa ma dea afara, doar ca problema e ca m-ar da afara fiindca nu dau banii aia, n u fiindca nu sunt competenta sau nu indeplinesc conditiile jobului.
vreau s a stiu daca are rost sa merg la ITM cu acest caz, sau sa merg la Tribunal, fiindca va dati seama ca daca merg la ITM, nu m-as duce daca stiu ca n-am castig de cauza. daca stiu ca n-am castig de cauza, decat sa raman fara servici, mai bine platesc banii, dar avand s alariu de 600d e lei in mana, sa dau 400 inapoi, va dati seama ce usor imi este.
are rost sau nu sa merg la ITM? am castig de cauza? sau la Tribunal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 12 Ianuarie 2012
pai daca e o dovada, in mod normal, ar trebui sa fie obligat. acel raport este scos zilnic, la fiecare casiera. nu se poate face pierdut, pentru ca este ceva care trebuie scos zilnic. deci exista. instanta nu-i poate obliga sa prezinte raportul?
dar daca eu ii dau in judecata pentru anularea acelui angajament de plata, ei nu ma vor da afara dupa aceea? bineinteles, nu vor scrie ca ma dau afara fiindca n-am platit, voi gasi alte motive. desi nu vad care.
sunt intr-o mare dilema. sa zicem ca in instanta castig, ce castig de fapt? doar anularea acelui angajament de plata? si daca raman pe drumuri dupa aceea, ce-am rezolvat?
eu stiu ca firma mai este in proces cu un coleg de-al meu, si respectivul a castigat, dar nu cunosc detaliile acelui proces, nici nu-l cunosc pe acel coleg, nici nu stiu daca mai lucreaza acolo, banuiesc ca nu.
Cea mai simpla metoda de a scapa de dvs este sa inceteze c.i.m. in perioada de proba, potrivit art.31 alin.3 C.mun.

In instanta el poate prezenta ce probe vrea impotriva dvs ...insa dvs puteti solicita instantei ca angajatorul sa prezinte acel raport in care este specificata eroarea respectiva.

Dvs aveti doua optiuni :
- fie actionati in instanta pentru anularea acelui angajament de plata
- fie veti plati suma respectiva
acum m-am mai gandit la o varianta: pot plati acei bani iar cand plec de la firma, atunci sa-i dau in judecata. in momentul respectiv nu mai au ce sa-mi faca.
dar se poate ca pana atunci ei sa arunce raportul, desi cred ca exista arhive in care se pastreaza aceste documente.
sper ca nu v-am retinut de la ceva important.
va multumesc pentru sfaturi, desi cred ca va voi mai cere, dar probabil nu azi.
ca oricum inca sunt in ceata
buna seara
Am ajuns in stadiul in care am spus ca nu mai platesc, i-am spus directorului, iar el mi-a spus ca ma va actiona in judecata, eu trebuind sa platesc si cheltuielile de judecata.
sotul meu spune ca ei pot sa falsifice acel raport, dar daca-l falsifica, nu mai este proba ca am facut eu minus.
Asa cum v-am mai spus am scanat un tichet de masa de 9lei si casa de marcat l-a inregistrat in valoare de 636 de lei, asa apare si in rapoarte , a fost o mica sedinta cu sefii ieri pe tema asta la real.
Pot sa ma oblige la plata cheltuielilor de judecata daca nu mai platesc ce-am semnat in angajamentul de plata? Dupa codul muncii doar prin hot. judecatoreasca se recupereaza prejudiciile facute de angajati.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
gomihaela, utilizator
Cheltuielile de judecata se platesc numai in conditiile in care veti pierde litigiul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune... cum se stabileste vina? ancaantoce ancaantoce Buna ziua! M-am angajat pe 9 iulie 2012, la un magazin alimentar pe postul de vanzator-gestionar. Celelalte colege nu stiu sigur daca sunt trecute ca si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala feli30 feli30 buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)