avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Abonament program contabilitate + decontare chelt ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Abonament program contabilitate + decontare chelt combustibil

Buna seara.
1. Plata abonamentului pentru programul [EDITAT] este obligatorie pentru a se putea tine contabilitatea din punct de vedere legal (din ce am vazut se poate downloada si gratuit) ...intreb in ideea unui control..daca m-ar putea amenda ca nu am cumparat programul respectiv.
2. Daca am o masina achizitionata pe societatea "X", iar masina este folosita de administratorul societatii "X". Pentru ca sa-si poata deconta cheltuielile privind combustibilul trebuie sa se faca un contract de comodat intre societatea "X" si administrator sau bag direct cheltuieliele in contabilitate ?..
3. Daca administratorul societatii "X" este administrator si la societatea "Y", ... o parte din cheltuielile privind combustibilul folosit pentru masina ce apartine societatii "X" pot fi decontate de catre administrator si la societatea "Y" in baza unui contract de comodat?...Daca DA, contractul de comodat intre ce parti se incheie?...Intre Societate "X" (careia ii apartine masina) si societatea "Y", sau intre Administrator si societatea "Y"?... Sau cum altfel?

Multumesc :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:15, 26 Noiembrie 2011
Nu spun ca tu nu ai dreptate, dar eu acum 6 ani am lucrat intr-o societate care incheiase contract de comodat pentru spatiul sediului social, de la cealalta firma unde asociatul unic era actionar si nu au fost probleme de genul acesta. Am sa postez aici parerea unui avocat de la o societate de avocatura:
Pentru o persoana juridica, incheierea unui contract de comodat in calitate de comodatar reprezinta o facilitate, caci va dobandi folosinta gratuita a bunului pe o perioada de timp determinata. Din acest punct de vedere, este irelevanta persoana comodantului, respectiv daca acesta este o persoana fizica sau juridica”, explica M.S., avocat asociat la societatea de avocatura[editat].
Gabrielle Monique a scris:

.... eu acum 6 ani am lucrat intr-o societate care incheiase contract de comodat pentru spatiul sediului social, de la cealalta firma unde asociatul unic era actionar si nu au fost probleme de genul acesta.


si daca un "organ" se uita putin mai atent (se poate uita si acum) la tranzactie, si in baza
art. 11 alin. 2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal:

"In cadrul unei tranzactii intre persoane afiliate, autoritatile fiscale pot ajusta suma venitului sau a cheltuielii oricareia dintre persoane, dupa cum este necesar, pentru a reflecta pretul de piata al bunurilor sau serviciilor furnizate in cadrul tranzactiei."


si se apuca sa recalculeze la comodant diferente de impozit pe profit si tva aferente veniturilor (ZERO acum, conform contract de comodat) care s-ar fi optinut la pretul pietii la acest tip de servicii, pluuuuuus majorari de intarziere, ce mai e de facut?!:rolleyes:

decaaaat...:surrender:
Buna dimineata!

@jooorj, tocmai ce ai vazut scris mai sus ca eu ti-am dat dreptate, insa ti-am expus si un alt punct de vedere. Nu mai ridica steguletul...:ok:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat mia_bv mia_bv Buna ziua, In cazul unui contract de comodat auto incheiat intre 2 societati comerciale, s.c. comodanta se mai poate folosi de autoturismul obiect al ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)