avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vizualizare date ReviSal ca angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vizualizare date ReviSal ca angajat

Buna ziua,

Am o intrebare legata de Revisal:
Cum pot eu, ca angajat, sa imi verific datele din Revisal pentru a ma asigura ca angajatorul nu face abuzuri.
Ca un exemplu, am o banuiala ca fostul angajator mi-ar fi incetat contractul cu alta litera decat cea trecuta in cererea semnata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ofelia sinem , utilizator 01:01, 18 Iulie 2018
La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
-copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Visarex a scris:

Buna ziua,

Am o intrebare legata de Revisal:
Cum pot eu, ca angajat, sa imi verific datele din Revisal pentru a ma asigura ca angajatorul nu face abuzuri.
Ca un exemplu, am o banuiala ca fostul angajator mi-ar fi incetat contractul cu alta litera decat cea trecuta in cererea semnata.
Va multumesc.


Fie solicitati angajatorului eliberarea unei copii certificate conform cu originalul de pe pagina din registrul unde sunt mentionate inscrierile despre persoana dvs ... daca primiti un astfel de document se poate vedea daca la data incetarii raportului de munca este mentionata o data ...

Fie va adresati ITM-ului, in cazul in care angajatorul refuza sa va elibereze un astfel de document.
Daca si angajatorul si ITM refuza eliberarea datelor dinRevisal ce facem?Eu sunt in aceasta situatie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. ITM-ul nu are cum sa refuze eliberarea unui extras REVISAL .

HG 500/2011
art.8
.....
(4^3) Orice persoană are dreptul să interogheze, să solicite și să obțină de la Inspecția Muncii date din registrul privat/public cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o în calitate de angajat/persoană plătită din fonduri publice, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, într-un termen de 5 zile de la data solicitării.
....

Daca , cum sustineti dvs., ITM-ul refuza asa ceva, atunci sesizati Ministerul Muncii si/sau Inspectia Muncii foruri ierarhic superioare acestei institutii.

2. HG 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

Daca angajatorul refuza , atunci sesizati ITM-ul.
Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei refuzul angajatorilor de a elibera documentele solicitate de către salariat și prevăzute la art. 8 alin. (4^1) și (4^2) din HG 500/2011.
Am si eu nevoie de ajutor! In contractul meu de muncă specifica ca am 21 zile concediu ..În perioada 1.01.2018- 6.07.2018 am beneficiat de doar 2 zile concediu. In data de 11.06.2018 am solicitat o cerere de concediu pt 13 zile..angajatul a refuzat menționând ca este prea mult 2 săptămâni. In privinta neînțelegerii am notificat demisia fara preaviz începând cu data de 9.07.2018.Pînă in prezent nu am primit nici un răspuns..Am verificat la Cnas si inca figurez ca si asigurata.ce este de facut? Un sfat va rog.
Vreau sa ma asigur ca angajatorul nu mi-a incheiat contractul de munca cu litera "i" si sa ma asigur ca ma pot angaja in alta parte fara nici o problemă
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Ofelia sinem, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara - informatii plata contributii Mirela Oprea Mirela Oprea Unde ne putem interesa dacă angajatorul plătește contribuția pentru pensii și dacă suntem angajați cu 4 sau 8 ore (vezi toată discuția)
Eliberari adeverinte de catre un fost angajator Mari1974 Mari1974 Buna ziua, In cate zile trebuie eliberate adeverintele de catre un fost angajator , in cazul meu din sistemul de invatamant, de la data solicitarii ( ... (vezi toată discuția)
Demisie Lavinia15 Lavinia15 Buna dimineata, Am o intrebare cu trebuie sa ma adresez ca da pot sa primesc si eu actele de incetarea contractului de muncă prin demisie din luna ... (vezi toată discuția)