avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violenta in scoli
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violenta in scoli

In fata une scoli bucurestene un minor de 14 ani este acostat de un baiat mai mare si amenintat. Minorul se sperie de aparitia unuia mai inalt care-l apucase de haine si, in apararea lui, ii aplica o lovitura cu pumnul si scapa din stransoare. Copilul agresor cade si se loveste cu nasul de asfalt. In ce articole si in care legi se incadreaza si in ce masura minorul ce s-a aparat poate fi sanctionat disciplinar de cadrele scolii? In ce masura politia poate incepe ancheta fara plangerea din partea copilului vatamat?
Cel mai recent răspuns: ContSters231123 , utilizator 15:14, 28 Noiembrie 2011
Eu am inteles ca minorul de 14 ani a dat cu pumnul sa scape din prinsoare, iar cel care il tinea a cazut in urma loviturii primite.:-/. Poate ne lamureste doamna.
elena138 a scris:

....



De ce m-ati citat intr-un mesaj penbil si incoerent?=D>=D> Vorbiti despre niste chestii care n-au nici in clin, nici in manec cu ce se discutase. Exemplu "conform unui ordin de ministru de prin 2008-2009 (nu mai stiu exact)" -> fraza aberanta.
Mi se pare ca voiati sami demonstrati mie ceva despre domeniul public si poarta scolii si ca ma trageti intr-un fel la raspundere pentru ce am scris mai sus. "Altfel am ajunge la aberanta concluzie ca profesorii si paznicii scolii sunt responsabili de tot ce".
Se pare ca dumneavoastra ajungeti la concluzii aberante foarte usor.

Atentie la folosirea cuvantului "raspundere" :rofl::rofl: pentru ca il folositi impropriu.

1. Mare prostie ce ati scris dumneavoastra cu angajarea raspunderii "scolii" pana la gard. Nu a zis nimeni sa se angajeze "raspunderea scolii" i-am recomandat mamei, daca copilul are probleme la scoala(daca se iau masuri disciplinare aberante) sa "ameninte" cu depunerea unei plangeri la politie, pentru neglijenta in serviciu, daca bataia a fost in fata scolii. nu pentru "angajarea raspunderii scolii" in fapt, ci pentru ca baiatul dumneaei sa scape nepedepsit.

2."poate depune plangere pentru lovire si alte violente, dar daca si-a rupt nasul in cadere"->aveti dreptate, daca si-a rupt nasul in cadere atunci ar fi si mai grav, ar putea fi vorba in principiu despre Vatamare corporala.

3"In cazul in care a cazut cel care a dat cu pumnul ca sa scape de stransoare (eu asa am inteles), nu prea vad lovirea". Cum adica nu vedeti lovirea daca a dat cu pumnul:love2: :rofl::rofl:?
Va explic mai pe inteles: Daca "a da cu pumnul" atunci "a lovit", daca a lovit o alta persoana atunci avem de a face cu "o lovire". Daca avem de a face cu "o lovire" si vatamarea victimei atunci avem de a face cu o "vatamare corporala".
Legitima aparare inlatura caractarul penal al faptei. Lovirea pentru "eliberarea din stransoare" s-ar putea sa nu intruneasca insa toate conditiile legitimei aparari.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
ZeosSupreme, utilizator
@ZeosSupreme, v-am citat ca doar atat se potriveste cu situatia, restul - faza cu amenintarea - ia mai ganditi-va!
PS mai usor cu acuzatiile, ca e chestiune de buna-crestere pana la urma!
Nu trebuie sa-mi explicati nimic, cata vreme nu mentineti tonul bunei-cuviinte. Cum nu e clar cine a cazut si cine va depune plangere, nu vad cum trageti dv concluzii.
Va doresc respect, cel putin sa va straduiti.
In ce priveste "raspunderea", are un singur sens, nu cate doriti dv.
Penibila este reactia dv. ...
Halal raspuns ! Daca exista vreo nelamurire cu privire la subiect, raspundeam punctual odata inceputa dezbaterea, insa atata vreme cat acest mesaj contine numai avertismente neacoperite de argumente din lege....hm! o buna ocazie sa sterg acest cont din nebunia asta de site

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pedepeste...? niq267 niq267 As vrea sa aflu daca si cum se pedepsesc urmatoarele: O colega de a mea a venit la scoala cu niste rude ale sale, pe motiv ca as fi jignit-o cu ceva si am ... (vezi toată discuția)
Doasr penal pt lovire? sergiu-iulian sergiu-iulian buna ziua.am facut si eu o prostie,si nu stiu inca ce pot sa patesc in contiunare :( .intr-o seara lam lovit cu pumnul pe o persoana in zona nasului si a ... (vezi toată discuția)
Agresiunea Statescu Statescu Buna ziua! Intr-o altercatie sunt 2 agresori si 2 victime ale agresiunii. Unul dintre agresori loveste cu un pumn prima victima, care cade la pamant.. ... (vezi toată discuția)