avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat - incalcare linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat - incalcare linie continua

Am depasit un auto pe linie continua si permisul afost suspendat pe o perioada de 30 zile. Mi se pare corect insa, dupa aceste 30 zile ma pot duce sa ridic permisul fara a mai examen?

Am colegi care au facut la fel ca mine si au primit inca 30 zile fata de cele 30 de pe PV datorita faptului ca nu a avut examenul de verificare dat.

Ma puteti, va rog, ajuta cu un raspuns clar.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 08:48, 23 Octombrie 2009
Extras din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 aprobat prin HG 1391/2006

"Art. 219
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.
c) in baza certificatului medico-legal prin care se confirma ca afectiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inapta medical au incetat.
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta, la cererea titularului, in baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau incetarea urmaririi penale, in baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat sau ca urmare a incetarii masurii de siguranta prevazute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare;
(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta in completarea unui test grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Este declarat "promovat" persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 intrebari.
(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere.
(6) Prevederile alin. (1) - (5) se aplica si in cazul titularului unui permis de conducere romanesc pentru care, potrivit legii, a fost aplicata sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce de catre o autoritate competenta straina, ca urmare a savarsirii de catre acesta, pe teritoriul statului respectiv, a unei fapte pentru care se aplica aceasta sanctiune."
Conform art 219 din OUG 195/2002 cu modificarile ulterioare . restituirea permisului suspendat pentru contraventia savarsita de dvs, respectiv "depasire auto pe linie continua", se restituie dupa 30 de zile cu respectarea alin 3,4 si 5 astfel:
"(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta in completarea unui test grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Este declarat "promovat" persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 intrebari.
(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere".

Deci inscrietiva la testare si sustineti-o in acest termen.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
ContSters74561, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului suspendat Elena Goran Elena Goran pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare . intrebarea este , se da acelasi ... (vezi toată discuția)