avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort tagada paternitate

Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la tagada paternitatii in instanta.
Doar ca in actiunea sa a motivat prin minciuni de genul : relatii extraconjugale (ale mele desigur) mentinere relatii cu fostii "amanti" pe net sau la telefon si alte aberatii pe care le-a inflorit cum s-a priceput mai bine.
In instanta nu am obiectat nimic ca nu cumva sa para ca "fug" de test insa acum cand totul s-a terminat am ramas cu petele pe care mi le-a atribuit fostul.
El nu poate si nu are cum sa dovedeasca cele spuse de el in actiunea de tagada a paterntatii pt ca nu sunt adevarate. Sunt minciuni grosolane.
Intrebarea mea este ce as putea sa fac ca sa imi restaurez "imaginea"? Copilul va creste si nu as dori sa raman cu cele de mai sus. Nu o sa pot sa ii ascund actiunile tatalui sau si nici nu ar avea rost. FIecare doarme cum isi asterne.
Ce pot face? Calomnie? daune morale?
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 15:23, 4 Decembrie 2008
da, eu la acuze ma gandeam ca nu vreau sa le vada nici copilul si nimeni... Copilul va afla de acest proces si daca va dori sa vada dosarul nu am sa pot sa- l refuz.
despre fostul sot care nu are decat sa turbe . Asa cum mi-a frecat mie nervii lunile astea.
Avand in vedere ca folosindu-se de adeverinta de sal falsa imi trimite pensie de 76 lei / luna as putea sa ii cer ceva cheltuieli?
Inca nu s-a incheiat procesul doar pe 5 nov se apreciaza ca o sa ajunga rezultatul de la IML.
Da, insa numai ce ati cheltuit cu procesul si din cauza lui... De exemplu, pe langa avocat etc., mai sunt drumurile, zilele neplatite luate de la munca ...
Cati ani are copilul? Ca in cativa ani nu va mai fi dosarul la instanta... Si-i spuneti ca nu mai e, ramane numai ce anume arata judele in hotarare si ma indoiesc de faptul ca va aminti mizerii de gen, mai ales ca sunt nedovedite... Cel putin nu va intra in amanunte...
Doamna, cred ca nu v-ar fi stricat o discutie fata in fata cu un avocat (inainte de a accepta sa nu contracarati acuzele, dar nici acum n-ar fi inca tarziu, macar pentru a va lamuri niste lucruri).

Apropo de varsta copilului... Cand s-a nascut?

Actiunea de tagada nu se face oricand i se nazare divortatului, doar pentru ca s-a ofticat dupa divort. Actiunea asta se face intr-un anumit termen de la nasterea copilului. (pe marginea termenului e prea mult de povestit pentru ca o noua decizie a Curtii Constitutionale face o diferenta regretabila intre copii nascuti inainte si dupa 8 noiembrie 2007)
Si daca cumva actiunea asta a fost pornita mai tarziu decat trebuia, eu l-as fi trimis pe stimabilul la plimbare cu o exceptie de prescriptie si i-as fi zis: ti-am dat posibilitatea sa facem un test fara balci in instanta. Acusica nu-l mai pupi in veci.

Dar se pare ca testul l-ati facut deja, asa ca insasi discutia asta e ...tardiva.
Si n-ar fi trebuit sa fie, dar se pare ca dvs. preferati sa riscati chiar sa va jucati cu soarta paternitatii unui copil doar din teama ca s-ar putea sa zica lumea nu stiu ce citind aberatiile scrise de fostul prin cereri de chemare in judecata. Ei si ce? Chiar conteaza atat de tare ce crede lumea?

Nu uitati ca scopul dvs. in actiunea asta e sa obtineti respingerea ei. (Precizez asta pentru a va fi limpede ca afirmatii de genul "mi-a fost teama .. ca s-ar putea respinge actiunea" n-au ce sa caute in cauza asta. Dvs. trebuie sa actionati in interesul copilului si nu in acela al gurii lumii - ca pe-asta n-o astupa nici pamantul, vorba romanului).
Am scapat din vedere raspunsul dvs doamna Romascanu.
Testul l-am dorit pt ca stiam 1100% ca e copilul lui si am socotit ca e in avantajul copilului ca tatal sa fie sigur ca e al lui.
L-ar fi iubit , acceptat. etc.
In postarile mele anterioare am facut o "tocana" eu doream sa nu fie respinsa solicitarea testului adn.
Normal ca in final actiunea a fost respinsa testul aratatnd 99,99999% ca e tatal copilului.

Am depus cerere reconventionala la ultimul termen , cerere acceptata.
Am cerut daune morale pt "relatiile extraconjugale" imaginate de el si invocate in actiunea de tagada -3600 lei. In masura in care nu le poate dovedi - si nu isi retracteaza aberatiile.

Casatoria noastra a durat 10 luni si daca nu cumva l-a lovit amnezia stie ca am fost bot in bot ca 2 porumbei pana l-a lovit pe el .... ce l-o fi lovit.
timpul asta am fost insarcinata (gravida cu risc, in varsta, primara , sarcina pretioasa) nici la servici nu am mai mers din luna a 3-a apoi am fost in convalescenta dupa cezariana.
El se "joaca" cu cuvintele in general, si arunca acuze din acest gen foarte usor, asa ca am riscat sa ii dau o lectie pe acest subiect, chiar cu riscul de a nu iesi nimic ..
Pe langa asta am solicitat sa schimb numele copilului asa cum a cerut el in tagada paternitatii , chiar daca e fiul lui si in mare am motivat prin faptul ca nici un test din lume nu poate pune iubire si afectiune paterna acolo unde ea nu exista.

sper macar numele copilului sa il pot schimba, ca nu merita sa il cheme ca pe ta=su si ta=su sa nu il vada cu lunile...

copilul s-a nascut pe 21 iunie 2007
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
lili5, utilizator
desi nu ma asteptam sa imi fie acordate daunele morale (asa am inteles de pe site ca nu ar fi probabil) dar ma asteptam sa imi fie aceptata cererea de schimbare a numelui minorului totul s-a intamplat invers:
am primit daune morale si mi s-a refuzat schimbare nume minor.
Cu toate ca tatal lui a spus ca e de acord cu schimbarea numelui. (chiar a depus o intampinare cu acordul sau )
Nu am fost prezenta la proces (am trimis doar taxa de timbru si motivarea cererii) asa ca nu imi dau seama ce s-ar fi putut intampla?!
Daca si eu si tatal eram de acord cu schimbarea numelui (eu am motivat fosrte amplu de ce solicit numele schimbat , anume faptul ca familia tatalui inclusiv tatal nu ii acorda nici un fel de atentie , ca si cum nu ar exista copilul etc) nu inteleg de ce oare instanta a respins cererea?
O alta explicatie in afara de o probabila razgandire a tatalui exista?

Alte discuții în legătură

Paternitate lili5 lili5 de curand am facut un test paternitate la iml timisoara si am primit rezultatul in instanta. Rezultatul a fost cel pe care il stiam eu , mama, insa tatal il ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)