avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari a sistat apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari a sistat apa rece

Este normal sa ai apa rece sistata timp de un an de zile si in prezent ptr datoriile vecinilor care insumeaza 3800 lei pe scara ?
Cel mai recent răspuns: alexemariusadrian , utilizator 20:48, 30 Noiembrie 2011
buna seara ! sunt presedinte de bloc ! cine a sistat furnizarea apei reci ? Asociatia sau cei de la Regia de Apa si Canal?
in situatia inregistrarii de restante la plata facturilor curente,ca masura de precautie,
furnizorul de servicii isi asuma responsabilitatea si supenda temporar furnizarea utilitatilor
Reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari cu scopul reprezentarii si apararii intereselor generale ale proprietarilor detin obligatia sa desfasoare acte/actiuni pentru realizarea unor relatii contractuale amiabile cu furnizorii de servicii,cu care sa negocieze esalonarea platii debitului
alexemariusadrian a scris:
Este normal sa ai apa rece sistata timp de un an de zile si in prezent ptr datoriile vecinilor care insumeaza 3800 lei pe scara ?

Este normal ca furnizorul sa nu livreze apa daca nu i se achita facturile. Asa cum este normal sa nu ni se dea paine sau lapte de la alimentara daca nu platim.
Faptul ca aceasta situatie dureaza de un an de zile, cum spuneti, este vina proprietarilor care nu reusesc sa se gospodareasca, asa cum prevede legea 230/2007, sa-si aleaga oameni care sa-i reprezinte si sa rezolve propblemele asociatiei.
Daca aveti un comitet executiv, un presedinte, cenzor..., acestia sa ia masuri pentru recuperarea restantelor si incheierea unui contract de esalonare cu furnizorul, concomitent cu majorarea fondului de rulment al proprietarilor in scopul platii restantelor datorate furnizorului.

asociatia a oprit apa rece

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal , sa fiu obligat , taxe restante, de cand nu eram in asociatie! daniel58 daniel58 Problema Juridica: Buna ziua! am cumparat prin notariat un ap. cu o camera,situat in Hunedoara,str.Carpati , nr.2,bloc C2, ap 33. Adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Apa menajera Stanciut Stanciut Regia de apa poate sa opreasca furnizarea apei la asociatile de proprietari pentru restanta.Mentionez ca avem procese pe rol cu rau platnici? (vezi toată discuția)