avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare facturi emise catre pers juridice pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare facturi emise catre pers juridice pentru livrari en-detail de carburanti auto

Buna ziua. Administrez o statie PECO de un an de zile. Obiectul de activitate este comercializarea en-detail de carburanti auto (benzina si motorina). Firma este inregistrata la Autoritatea Nationala a Vamilor. Livrarile la pompa se fac prin intermediul unui sistem de gestiune agreat de finante, la care este atasata o casa de marcat. Am 2 posibilitati de emitere a bonurilor la casa de marcat. Prima, pentru persoane fizice este prin emiterea bonurilor fiscale cu incasare numerar si a doua, prin modul pentru persoane juridice cu care am contract, cu emiterea de catre casa de marcat a unui bon nefiscal, cu incasare 0, dar pe care apare cantitatea de combustibil livrata. Aceste bonuri nefiscale sunt insotite de un aviz de expeditie pentru livrarea respectiva, conform legii. La sfarsitul lunii se emit facturi corespunzatoare fiecarui client persoana juridica, prin cumularea avizelor de expeditie. Deci eu inregistrez in contabilitate livrarile de combustibil prin Z-tul emis de casa de marcat in fiecare zi cu valoarea livrarilor cu inacasare numerar pentru persoane fizice si prin facturile emise catre persoanele juridice.
Intrebarea mea este urmatoarea: Prin ce documente se incaseaza, conform legii, facturile de combustibili emise catre personale juridice? Pana acum eu emiteam chitante de incasare numerar pana in 5000 ron, pe care le inregistram in reg de casa.
Imi puteti indica si cadrul legal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 15:12, 28 Noiembrie 2011
OG 15/1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bonuri benzina petrom adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In cazul in care o societate comerciala cumpara bonuri de benzina de la PETROM, pe baza de factura, pentru justificarea in contabilitate si ... (vezi toată discuția)
Achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri ... (vezi toată discuția)
Normele la codul fiscal prin hg 84/2013, in mo 136/14.03.2013. Mariralu Mariralu Au fost publicate Normele la codul fiscal prin HG 84/2013, in MO 136/14.03.2013. O modificare foarte importanta, care intra in vigoare la data publicarii, ... (vezi toată discuția)