avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Normele la codul fiscal prin HG 84/2013, in MO ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Normele la codul fiscal prin HG 84/2013, in MO 136/14.03.2013.

Au fost publicate Normele la codul fiscal prin HG 84/2013, in MO 136/14.03.2013.

O modificare foarte importanta, care intra in vigoare la data publicarii, adica 14.03.2013, prevede ca nu se mai poate deduce TVA-ul aferent bonurilor de benzina, decat daca aceste bonuri sunt insotite si de factura.


17. La punctul 46, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(3) Pentru achiziţiile de bunuri şi servicii pe bază de bonuri fiscale emise în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate în conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) şi (20) din codul fiscal dacă furnizorul/prestatorul a menţionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului. Prevederile acestui alineat se completează cu cele ale pct. 45."

Deoarece bonurile fiscale actuale nu pot inscrie codul fiscal al cumparatorului, singura varianta de decontare a TVA ramane factura fiscala.
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 11:01, 22 Martie 2013
"O modificare foarte importanta, care intra in vigoare la data publicarii, adica 14.03.2013, prevede ca nu se mai poate deduce TVA-ul aferent bonurilor de benzina, decat daca aceste bonuri sunt insotite si de factura."
Unde scrie chestia asta?!!Nu vad ca cei de la peco sa faca facturi...
Se specifica doar ca bonurile vor fi decontate daca au codul fiscal al cumparatorului inscris pe el....ceea ce va fi f greu,fiindca ar trebui casele de marcat modificate, ceea ce insemna iar bani de dat!

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
nicky23_ro, utilizator
asa si eu pers. juridica care doresc sa decontez TVA si casa e marcat cu cod fiscal beneficiar nu este ...nu am dreptul sa cer factura pt bonurile emise de X furnizor de combustibil ? eventual la sfarsit de luna ?
cine stie daca cei de la peco pot sa faca asa?totul e in ceata...
sincer pe mai multe site-uri era trecuta schimbarea la hg 84..pt bonul sub 100 euro inclus tva, daca e trecut codul beneficiarului nu mai trebuie factura....nu am gasit nicic asta!!
sper sa primesc eu un raspuns de la PECO :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile dupa 14 martie ludo ludo Buna ziua, Rog frumos o lamurire: Cum se va proceda, ca urmare H.G. nr.84/2013, dupa data de 14.03.2013 cu cheltuielile deductibile evidentiate pe un bon ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal si factura risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie factura fiscala insotita de bon fiscal,in cazul in care clientul cere factura,iar valoarea bonului ... (vezi toată discuția)