m-am inscris la un curs finantat de Uniunea Europeana,firma respectiva care are la baza acest proiect a inceput in data de 21.11.2011cursul teoretic care dureaza 5zile,iar cel practic ce dureaza 12zile inca nu se stie nimic clar cand incepe si unde se desfasoara, motiv ce m-a determinat sa ma retrag,am luat legatura cu persoana careia i-am inmanat copiile dupa actele personale(CI,diploma,decizia de incetare a contractului de la fostul loc de munca) si i-am spus sa mi le restituie deoarece nu beneficiez de acest curs gratuit,raspunsul a fost unul negativ si anume ca ce e la dosar nu se mai poate retitui si ca sunt la Ministerul Muncii la Bucuresti
acum eu vin cu intrebarea "de unde va sti Minist.Muncii ca eu am renuntat la acest curs ? iar la finalul cursului nu ma trec cum ca am absolvit si eu,iar cei 500Ron nu-i opreste cineva din firma respectiva
De ce mai au nevoie de actele mele daca eu nu fac acest curs si sunt retrasa
E normal ca, copiile actelor mele sa nu mi se restituie?
acest curs este un curs de nivel 2 de calificare cu o durata de 20 de saptamani,in ceea ce priveste actele pe care le-ati depus, probabil ca ati semnat o declaratie prin care acceptati sa vi se prelucreze datele personale si ei sunt acoperiti.
Cei 500 de lei probabil ca sunt o subventie pentru cei care urmeaza cursul,in mod sigur nu-i poate lua altcineva in locul dvs. fiindca ar trebui sa obtineti un certificat de calificare,pe care puteti sa-l obtineti doar dupa ce luati examenul care consta intr-o proba scrisa si una practica,deci daca nu urmati cursul si nu va prezentati la examen nu aveti cum sa obtineti diploma.
Oricum cred ca este ceva suspect la mijloc fiindca dvs, vorbiti despre un curs foarte scurt,sunteti in somaj acum?
Printre formularele completate de dumneavoastra si nedatate va mai amintiti daca ati semnat un document cam de vreo 6 pagini, intitulat Formular pentru inregistrarea grupui tinta?
Cred ca ati face foarte bine daca ati sesiza Autoritatea de Management competenta, asa cum va sfatuia si anterior un utilizator, la adresa indicata.
Din datele furnizate de dumneavoastra proiectul este finantat din POSDRU si se afla in gestionarea unui Organism Intermediar delegat.
De asemenea ar fi intesenat sa ne comunicati daca ati completat vreun inscris prin care sa va exprimati optiunea de a nu mai participa la cursurile oferite de acest beneficiar de finantare nerambursabila.
Cu privire la perioada in care se defasura cursul, parte teoretica si parte practica de asemenea este foarte interesant intrucat, din cunostintele mele cursurile despre care vorbiti sunt cursuri de calificare, care presupun un numar mult mai mare de ore.
Cred ca ar trebui sa tragem un semnal de alarma cu privire la aceste aspecte, avand in vedere faptul ca in acest moment banii care se cheltuie pe aceste proiecte sunt bani de la bugetul de stat, la care contribuim si eu si dumneavoastra, si nu avem certitudinea ca vor fi certificati si rambursati de comisie, atata vreme cat lucrurile se desfasoara in maniera descrisa de dumneavoasta.
cand m-am inscris nu eram in somaj acum sunt
acest curs se adresa tuturor persoanelor care sunt in somaj sau nu sunt incadrate in campul muncii,conditia lor fiind sa fii din oras si sa nu ai parca peste 45ani
daca la acest curs sa zicem erau 100 persoane din care s-au retras jumatate ei au dosarele tuturor 100,de unde stiu cei de la UE ca ar trebui sa subventioneze doar 50?!
@ florisiris
[Editat - evitati va rog citarea, mai ales in intregime, cand mesajul la care faceti referire este pe aceeasi pagina. Este suficient sa scrieti cui anume va adresati. Multumesc pentru intelegere]
Am gresit spunand curs de calificare este CURS DE INITIERE
Sincer am completat o serie intreaga de formulare chiar multe la nr, cu datele personale si semnatura,insa nu as putea sa va dau un raspuns concret ca ar fi eronat,si totusi cred ca da
pana la inceperea cursului au renuntat mai multe persoane si nicuna dintre noi nu a mai completat ceva cum ca renuntam la curs,sau motivul retragerii din acesta
in ceea ce priveste siteul respectiv am lasat mail la 2 dintre adrese si nu am primit vreun raspuns
insa va rog sa-mi spuneti dvs e legal sa nu-mi primesc copiile actelor mele inapoi?si de ce mi sa spus ca daca ma voi mai inscrie la un alt curs de agest gen sa spun ca am fost si la firma respectiva
eu as vrea sa revin la acestia cu un tel si as vrea sa stiu daca imi pot sustine dreptul legal
ca atunci cand am sunat sa mi se inapoieze actele mi sa spus ca odata depuse la ei raman...si mai exact la Ministerul Muncii
eu atat vreau sa nu figurez ca si cursant atata timp cat nu am beneficiat de acest curs
Buna seara,
Mentiunea dumneavoastra cu privire la dobandirea calificarii de confectioner tamplarie aluminiu si pvc m-a facut sa ma gandesc la un proicet anume si la un beneficiar anume.;)
Eu cred ca nu ma insel. Curs de initiere? In vederea prelucrarii aluminiului si pvc-ului?
In fine...
Revenind la problema dumneavoastra legata de documentele furnizate in vederea inscrierii in grupul tinta.
Mai mult ca sigur documentele dumneavoastra vor fi utilizate in cadrul proiectului pentru a se putea atinge indicatorii si grupul tinta. Chiar daca nu ati beneficiat de curs mai mult ca sigur ca ati fost - consiliat, informat, constientizat -ceea ce pe ei îi ajută să-și atingă indicatorii.
De aceea nu vă înapoiază documentele. Din punctul lor de vedere ați beneficiat oricum de o măsură, din cadrul proiectului.
Da, Beneficiarul o să beneficieze de bani europeni( de la bugetul de stat deocamdată) de pe urma DUMNEAVOASTRÃ! De subvenții nu vor beneficia decât participanții la curs sau premianții, potrivit regulamentului.
Dar cum dumneavoastra ați fost atât de draguț și ați semnat totul în avans....
Documenetele nu rămân la Ministerul Muncii. Conform contractului de finanțare documentele din cadrul proiectului rămân la beneficiar care are obligația să le păstreze până în 2021.
Referitor la faptul că trebuie să menționați pe viitor că ați beneficiat deja de acest curs, cred că spune tot!
Cât timp a trecut de când ați făcut sesizările?
Din ce regiune este Beneficiarul?
Dacă nu vreți să lăsați pe forum indiciile vă aștept pe privat!
O seară bună!
Buna seara,
Mentiunea dumneavoastra cu privire la dobandirea calificarii de confectioner tamplarie aluminiu si pvc m-a facut sa ma gandesc la un proicet anume si la un beneficiar anume.;)
Eu cred ca nu ma insel. Curs de initiere? In vederea prelucrarii aluminiului si pvc-ului?
In fine...
Revenind la problema dumneavoastra legata de documentele furnizate in vederea inscrierii in grupul tinta.
Mai mult ca sigur documentele dumneavoastra vor fi utilizate in cadrul proiectului pentru a se putea atinge indicatorii si grupul tinta. Chiar daca nu ati beneficiat de curs mai mult ca sigur ca ati fost - consiliat, informat, constientizat -ceea ce pe ei îi ajută să-și atingă indicatorii.
De aceea nu vă înapoiază documentele. Din punctul lor de vedere ați beneficiat oricum de o măsură, din cadrul proiectului.
Da, Beneficiarul o să beneficieze de bani europeni( de la bugetul de stat deocamdată) de pe urma DUMNEAVOASTRÃ! De subvenții nu vor beneficia decât participanții la curs sau premianții, potrivit regulamentului.
Dar cum dumneavoastra ați fost atât de draguț și ați semnat totul în avans....
Documenetele nu rămân la Ministerul Muncii. Conform contractului de finanțare documentele din cadrul proiectului rămân la beneficiar care are obligația să le păstreze până în 2021.
Referitor la faptul că trebuie să menționați pe viitor că ați beneficiat deja de acest curs, cred că spune tot!
Cât timp a trecut de când ați făcut sesizările?
Din ce regiune este Beneficiarul?
Dacă nu vreți să lăsați pe forum indiciile vă aștept pe privat!
O seară bună!
Retragerea mea a fost sa zic cu 30min inainte de inceperea cursului teoretic si asta pt ca inca nu se stia unde si cand va avea loc practica ceea ca ma determinat sa nu mai continui deoarece oricum asteptasem 1luna pana sa ma cheme la inceperea cursului.
A 2a zi am sunat sa le spun ca imi vreau actele ca nu beneficiez de cursul lor si telefonic mi s-a spus ca nu se poate ca sunt inregistrata in baza lor si ca actele raman la dosar,ca ei nu sunt hoti asa cum cred eu,si ca daca ma voi mai inscrie la alt curs sa amintesc de inscrierea mea la ei
Cursul de initiere "confectioner de tamplarie Al si PVC" nu ar fi trebuit sa ma inscriu inca de la inceput ca nu se potriveste unei femei,am intrebat pana sa completez vreun act daca mai sunt si alte persoane inscrise de sex feminin mi s-a spus ca da,insa cand am fost chemati am vazut ca eram singura si i-am spus doamnei unde sunt si celelalte femei ....raspunsul a fost ca sunt intr-o alta grupa
Sesizare nu am facut in 1 rand ca nu stiu daca ei au procedat corect/incorect si poate asa se pastreaza documentele...mergand pe increderea dumnealor asa ar fi legal,asa ca am apelat la acest forum si implicit la ajutorul dvs sa ma "luminati",intre timp intrand in somaj am fost la o alta firma cu acelasi tip de program dar cu alte cursuri le-am spus ca mai am un dosar la alta firma si ca mi sa spus ca nu mi se inapoaza actele si ei mi-au comunicat ca asa se procedeaza si ca ma pot inscrie la dumnealor fara vreo problema....sincer chiar as avea nevoie de un curs de la acestia,dar mi-e frica sa nu fac vreo alta greseala dandu-mi actele la diferite firme
Curs finantat de ue
my23
m-am inscris la un curs finantat de Uniunea Europeana,firma respectiva care are la baza acest proiect a inceput ieri(21.11.2011) cursul teoretic care dureaza ... (vezi toată discuția)