avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un consilier poate inlocui un consilier juridic pe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un consilier poate inlocui un consilier juridic pe timpul concediului de odihna?

Un functionar -consilier asistent cu studii juridice, in compartiment resurse umane poate inlocui consilierul juridic in timpul concediului de odihna al acestuia ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:10, 30 Noiembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
procmarci a scris:
Eu nu spuneam sa exercite un cumul de functii, ci o decizie de numire pe acest nou post, avand studii juridice, cu renuntarea pe perioada respectiva la veche functie.
Unde vedeti impedimentul, legal vorbind?

Legal vorbind, nimeni nu poate renunta la o functie publica. Raporturile de serviciu ale functionarilor publici inceteaza in conditiile prevazute la art. 97 si urm. din Legea nr.188/1999. Deci nu putem discuta despre o decizie de numire (in ce temei legal s-ar face aceasta "numire"?!) pe un nou (?!) post.


@carla_carla

Eu stiu foarte bine ca in institutiile publice cuvantul de ordine este "jale". Mai stiu si ca niste sefi obtuzi conditioneaza plecarea angajatilor in concedii de odihna de existenta, pe cererile de concediu ale acestora, de semnaturi ale altor angajati, care sa-i inlocuiasca pe perioada concediilor.

La aceasta situatie sinistra din institutiile publice punem umarul cu totii, din interior sau din exterior. In loc sa le explicam sefilor ca nu exista prevedere legala care sa conditioneze plecarea in concediu de semnatura unui inlocuitor, continuam sa incercam sa-i multumim pe sefi.

Raspunsul meu nu se schimba si nu s-ar schimba nici daca institutia dvs. ar fi formata dintr-un singur serviciu care s-ar numi "Serviciul Resurse umane, Juridic, Contabilitate, Audit, Administrativ si altele". Un consilier juridic nu poate fi inlocuit de portarul care a terminat si el facultatea de drept, ca tot romanul, ci numai de un alt consilier juridic intrucat numai acesta are aceleasi atributii prevazute in fisa postului.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public versus consilier juridic Cristina Codreanu Cristina Codreanu La multi ani ! Sunt functionar public-consilier la institutia Arhitectului Sef din cadrul Primariei Municipiului Timisoara din ianuarie 2007 si am dat ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionar public cristina12ung cristina12ung sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)