avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare bloc

Sunt posesorul a 2 apartamente la etajul 4 a unui bloc si doresc sa fac o mansarda cu extinderea de apartamente.De la primarie mi s-a spus ca am nevoie de acordul a 2/3 din locatari, insa alte surse spun ca as avea nevoie de acordul tuturor locatarilor.Ati putea cumva sa ma lamuriti si pe mine???
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:01, 29 Noiembrie 2011
Contractul de vanzare-cumparare se face la notar?trebuie dusi pe fiecare in parte sa semneze?Ce se intampla in cazul in care sunt mai multi proprietari la un singur ap.si doar unul este in tara..restul sunt plecati?
Hotararea de schimbare a destinatiei, de vanzare a unei parti comune, se ia conform legii cu acordul a 2/3 din numarul proprietarilor. Cei care nu sunt de acord vor fi despagubiti ajungand cu ei la o intelegere amiabila sau in instanta. Dupa ce s-a stabilit cu toti (cei care-au fost deacord si cu cei care n-au fost) sumele de plata, se vor intocmi actele prin notariat cu fiecare. Asadar acordul tuturor este ideal, dar minim necesar este 2/3, ceilalti putand fi "determinati" apoi sa vanda.

De aceea solutia mai usoara este concesionarea care poate fi facuta pe maxim 49 de ani, negociind o chirie cu asociatia. Asociatia incaseaza bani lunar, trimestrial, anual si-i foloseste conform legii pentru reparatii si/sau cheltuieli administrative.
Reparatia si intretinerea terasei se fcae de catre asociatie, costul fiind repartizat tuturor pe cota indiviza. Dar se poate ca aceasta reparatie si intretinere permanenta a terasei sa fie in sarcina celui care inchiriaza, in functie de pretul chiriei si clauzele din contract.
Avantajul acestei metode este evident simplitatea, neimplicare notarului, fara intabulari si modificari ale acordului si/sau statutului asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)