avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu parinti insistenti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu parinti insistenti

Stimata doamna, stimate domn,
De ieri am 40 de ani si in ciuda acestui fapt si deoarece nu sunt casatorita si fara copii, si singura la parinti, parintii mei care m-au ajutat si ma ajuta foarte mult, imi si impun o groaza de lucruri, si sunt de o insistenta pe care nu stiu cat am sa o mai pot suporta...

Lucrurile stau asa: dupa revolutie parintii mei s-au mutat la tara la casa bunicii mele, au ceva pamant pe care l-au muncit si si-au luat si masini agricole, si unde au mai cumparat inca o casuta in timp.
Eu am ramas in apartamentul parintilor, iar parintii nu m-au lasat sa plec din tara spunand ca ei mor daca eu plec (vrusesem sa lucrez pe vas de croaziera undeva dupa 20 de ani). Imi spuneau mereu ca am casa si masina, si ca nu imi lipseste nimic ca sa plec si sa ii las singuri...
Am muncit ca secretara cam 3 ani, somera doar pe vara dupa care am muncit la schimb valutar pana in 2001 cand, in final am reusit sa obtin un contract de munca pe un vas de croaziera, dar deja era prea tarziu sa ma mai acomodez cu munca pe vas ca sa mai continui cu alte contracte. Parintii nici nu vroiau sa auda si credeau ca nu plec...
M-am intors si parintii mi-au platit 4 ani o universitate si mi-au dat banii primiti ca pensie ai tatalui (si aici la insistentele lor de a nu mai pleca p vas sa muncesc ci sa-mi continui universitatea). Problemele au inceput aici cand frecventand la zi, nu am mai putut gasi un servici stabil si sa urmez si cursurile.
Am mai calatorit si am mai lucrat cate putin si pe afara dupa terminarea universitatii, dar niciodata nu am putut spune inainte parintilor... La intoarcere, banii castigati se duceau apoi pe timpul in care asteptam sa imi gasesc din nou de munca.
Acum se inchide unde muncesc, am 9 pisici si o masina cumparata de parinti iar acestia imi impun sa renunt la pisici si sa imi schimbe cauciucurile cu cele de iarna. Am spus ca am sa rezolv puii de pisica in timp, si ca nu am nevoie de cauciucuri de iarna, preferand sa iau tramvaiul. Dar ai mei insista si cu cauciucurile, si sa renunt la pisici deoarece e casa lor.
Nu sunt singurele insistente, ci la modul general sa ii ascult si sa ma conformez regulilor lor... In vara am fost plecata din nou din tara cu gandul de a nu ma mai intoarce, dar au insistat ca de obicei sa nu ii las singuri... iar cand ma intorc continua sa imi faca viata greu de suportat.
Va rog din suflet dati-mi sfatul legal cum ar trebui sa procedez sa nu mi se mai impuna ce si cum trebuie sa fac deoarece locuiesc in casa lor si ma mai si ajuta, dar nici nu accepta ca eu sa plec din tara...
Va multumesc din suflet.
Cu multa stima.
MGM
Cel mai recent răspuns: gh_liviu , utilizator 15:13, 8 Decembrie 2011
Ar fi timpul sa deveniti independenta.Insa, avand parinti cu o astfel de mentalitate si neavand o locuinta proprie, nu ar fi de dorit nici sa va treziti in strada.Ar trebui sa le cereti sa va cedeze proprietatea apartamanetului, pentru ca dvs. sa puteti decide ce faceti acolo si sa nu mai fiti atat de constransa.Discutati cu ei , expicati-le ca a sosit momentul sa va organizati singura viata , si ca i-ati tot ascultat , nu ati plecat departe de ei tocmai pentru a le fi aproape.Daca va vor refuza, spuneti-le ca veti pleca , indiferent de opinia dumnealor.
Renuntati si la pisici in final, pana va veti vedea cu actul de proprietate.Uneori trebuie sa fim atat de intelepti incat sa cedam, cand este interesul nostru in joc.
Cauciucurile de iarna sunt o necesitate, pe langa faptul ca mai nou exista obligativitatea montarii acestora , ca urmare a unei Ordonante.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
In primul rand, pentru ca ati spus ca de ieri aveti 40 de ani, va urez La multi ani fericiti! :vishenka:
Ceea ce ne relatati arata un "santaj sentimental"; incercati sa va faceti propria viata conform cu dorintele si asteptarile dumneavoastra, desigur, respectandu-va parintii dar, incercand sub toate formele sa ii faceti si pe ei sa va respecte deciziile.
Relatia parinte-copil / copil-parinte a generat si va genera intotdeauna reactii diferite, conflictuale, efervescente - este fireasca din prisma diferentelor de mentalitate ce se schimba de la zi la zi, ce sa mai spunem de la o generatie la alta?! Incercati sa le spuneti ca ii iubiti si respectati dar vreti sa aveti propria viata, viata pentru care ati fost creata chiar din dragostea lor.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
ContSters214874, utilizator
Comportamentul parintilor dvs, dupa parerea mea, se datoreaza faptului ca va iubesc foarte mult si pentru asta vor sa va aiba aproape si sa va protejeze. Asta nu inseamna ca trebuie sa traiti dupa regulile lor, dar trebuie sa dati dovada de multa diplomatie si sa-i convingeti ca-i iubiti dar trebuie sa va traiti viata asa cum considerati. Totodata, daca au vrut mereu sa se impuna, probabil simtiti nevoia sa va opuneti la toate ideile lor. Uneori pot avea dreptate!
Cel mai important este sa nu rupeti legatura cu ei pentru ca s-ar putea sa-i dezamagiti foarte tare si nu merita asta! Pentru ca s-ar putea sa nu va iubeasca nimeni cum va iubesc ei si sa regretati mai tarziu! Gasiti o cale de mijloc!
Succes!
La multi ani.:vishenka:
Fa-ti un cadou - ia-ti portia cuvenita de libertate.
Totul se va rezolva in timp si va veti impaca, dar de la distanta.
Vezi ca nu mai ai multa vreme la dispozitie.
Oricum, ia in serios zicala - "mai bine remuscari decat regrete".
NU MAI STA. PLEACA. DEPARTEAZA-TE.
INDRAZNESTE SA-TI CONSTRUIESTI SINGURA FERICIREA.
ESTE TOT CE AI.
MoniMgh a scris:


Va rog din suflet dati-mi sfatul legal cum ar trebui sa procedez sa nu mi se mai impuna ce si cum trebuie sa fac deoarece locuiesc in casa lor si ma mai si ajuta, dar nici nu accepta ca eu sa plec din tara...
Va multumesc din suflet.
Cu multa stima.
MGM


Parintii dvs. nu se gandesc la dvs. ci la ei. Problema dvs. cu ei e si a miilor si zecilor de mii de romani care au ales sa plece din Romania de ani si ani si care au avut parte de acest santaj sentimental. N-am auzit de nici un parinte sa moara ca i-a plecat copilul. Ba unii chiar sunt foarte multumiti cand vad ce au realizat copii lor prin strainatate. "Murim daca pleci'' e un discurs infantil si vina va apartine pentru ca ii ascultati. Parintii dvs. si ai alora care utilizeaza acest discurs sau altul sunt niste abuzatori. O persoana supusa unui abuz de acest fel dezvolta in ani ceea ce numim sindromul co-dependentei: simtim ca nu e normal ce se intampla insa ne complacem, incercam sa iesim dar simtim si o placere lasandu-ne abuzati, etc. (cautati informatii despre asta pe internet si va veti regasi in descrierile celor care vorbesc despre asta).
Stati in casa parintilor dvs. OK. Dar in acelasi timp ei nu locuiesc cu dvs. ceea ce va permite sa va faceti o viata a dvs. si modul del mai simplu sa va rupeti de acest santaj sentimental e sa va faceti propria dvs. familie. Nu ati cunoscut nici un barbat pana acum? sau DA si parintii dvs. nu l-au considerat protrivit si au venit cu discursul "daca te mariti cu el noi murim''?
9 mâtze ? Glumuti probabil... Luati doamna un copil de la casa de copii, plecati in lume, calatoriti, emigrati, faceti ceva cat inca nu e prea tarziu pentru sanatatea dvs. psihica...Cu dvs. in Romania, cu mâte, cu sau fara iubit, prieten sau sot...viata parintilor dvs. se va derula asa cum le este lor dat si vor trai si muri asa cum le este lor scris si nu in functie de cum se deruleaza viata dvs.! Maritati-va, faceti sau adoptati un copil, schimbati-va coafura, tatuati-va...In concluzie, faceti ceva si rupeti-va de acest santaj sentimental. Si nu va temei: nu va vor da afara din casa...ca doar suneteti unicul copil si ei va iubesc, nu? Intoarceti deci aceasta arma a lor ....impotriva lor! Succes!

Alte discuții în legătură

Buna sotul vrea sa ne despartim dar nu prin divort fiecare sasi vada de viata lui Elena lenuta antonia Elena lenuta antonia Sotul vrea sa ne despartim dar fara divort eu va trebui sa plec de aici unde locuiesc .locuiesc cu mama lui(soacra)avem si un copil impreuna el este mai mult ... (vezi toată discuția)
Familie Aly000 Aly000 Buna Am o relatie de 2 ani cu sotul meu si un copil. Doar ca el a plecat de langa mine si copil din cauza parinților lui.Acum zice ca regreta tot insa nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)