avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazierul judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazierul judiciar

Va salut, as dori sa va adresez o intrebare >> in luna martyie am fost condamnat la 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru furt calificat si acum as dori sa fac scoala de soferi ! este posibil acest lucru daca eu am cazier ? va multumesc anticipat:(
Cel mai recent răspuns: cristitotora , utilizator 21:33, 29 Noiembrie 2011
coform prevedrilor art. 24 din legea 195/2002 repubicata alin "(6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 alin.(1)"art 116- se refera la suspendarea permisului in anumite cazuri, dar nu se aplica la dvs atat timp cat nu ati avut permis.
Eu va sugerez sa mergeti la scoala de soferi care doriti si sa vb cu instructorul.Sunt sigura ca va va da mai multe detalii.
din punctul meu de vedere puteti sa dati examenul pentru permis atat timp cat nu a fost furt al unui autovehicul.
Puteti sa va inscrieti la scoala de soferi si sa sustineti examenul pentru obtinerea permisului de conducere atata timp cat nu ati furat un autoturism sau nu mai aveti altfel de condamnari.
BAFTA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier scoala de soferi nite nite As dori sa stiu daca ai cazieru patat pentru furt calificat te afecteaza cu ceva la scoala de soferi? (vezi toată discuția)
Anulare permis de conducere sebibulea sebibulea buna ziua.am o condamnare de 1 an si 6 luni cu suspendare; conditionata pe o perioada de 3 ani si 6luni pentru conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis categ a. o lamurire as dori! vetx vetx Buna ziua In momentul de fata am permisul categ B anulat, hotararea a iesit ieri si e definitiva. Dupa ce am citit legislatia rutiera am observat ca ma pot ... (vezi toată discuția)