avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire in alta localitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire in alta localitate

Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. Sunt unic mostenitor legal. As dori sa fac succesiunea si nu stiu de unde sa incep. Ce acte am nevoie si unde pot sa o fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:01, 30 Noiembrie 2011
Doamna, actul de vanzare cumparare.. ala din '91 e actul de proprietate al ap, nicidecum extrasul de carte funciara.. acel extras indica cine e proprietar, daca sunt sarcini pe apartament ( uzufruct, habitatie, ipoteci)
Aveti de dezbatut prima data succesiunea dupa mama, apoi dupa tata
Sunteti cumva din Ardeal? Ca va tot aud de cartea funciara, ei au un sistem usor diferit. In orice caz va trebuie si acel contract. Nu trebuie sa Asteptati nimic, dezbateti suceesiunile dupa parinti, vor fi succesiuni succesive, se va emite un singur certificat de mostenitor. Atentie dupa mama dvs va trebui sa platiti impozit de succesiune de 1% din valoarea bunurilor cuprinse in succesiune deoarece a trecut mai Bine de doi ani de la decesul dansei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament obtinut prin testament melcisor melcisor Buna ziua! Mama mea a primit prin testament de la un unchi un apartament. Unchiul a decedat. Va rog sa ma ajutati! Ce trebuie sa faca mama ca sa treaca ... (vezi toată discuția)
Succesiune. Împãrțirea bunurilor mobile, a pãrților-sociale. vioval vioval Problema nu este un imobil , ci bunurile mobile o masina si o motocicleta pe numele tatalui meu si in plus au si o societate comerciala(un bar) in care ea are ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)