avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Problema mea este urmatoarea: bunicul meu a murit in urma cu noua luni, iar tatal meu intrucat nu are nici un venit nu a reusit sa stranga suma de 780 lei necesara pentru taxa de succesiune. Bunica mea a murit in urma cu 18 ani si imediat dupa decesul acesteia s-a efectuat taxa de succesiune intre tatal meu si bunicul. Intrebarea mea este urmatoarea: Nu se poate face o declaratie la notariat pentru acceptarea succesiunii,intrucat tatal meu este singurul mostenitor? Sau exista o alta posibilitate de a platii o suma mai mica tinand cont ca nu are niciun venit?
Cel mai recent răspuns: Alinne , utilizator 19:29, 30 Noiembrie 2011
1.Se poate face o declaratie de acceptare explicita a succesiunii, in forma autentica, la notarul public.
2. Din ceea ce stiu, beneficiul unor scutiri de taxe notariale, in fct. de veniturile clientilor, nu exista. Cu toate acestea, cel mai bine este sa intrebati asta si un notar public.
Va multumesc mult pentru raspunsul promt. Si, totusi, as mai avea o intrebare, daca se poate? Aceasta declaratie de acceptare a succesiunii ce valoare are? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot renunta la mostenire? Carmen1980 Carmen1980 Stimati domni avocati, as dori sa cunosc niste opinii avizate in urmatoarea speta (si va multumesc anticipat). Bunicul meu a murit in anul 2001, lasand in ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)