As dori si eu un ajutor juridic din partea dumneavoastra.
Am o garsoniera unde nu a locuit nimeni vara aceasta, nefigurand nimeni la intretinere. La sfarsitul verii am aflat ca trebuie sa platesc o data la 3 luni 1 persoana la intretinere intrucat nu am apometre ci sunt in retea cu tot blocul. Dar nu inteleg daca are o baza juridica sa imi ceara asa ceva.
Va rog a ma informa daca exista vreo baza juridica pentru care pot sa fac o plangere si unde anume ma pot adresa.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
O zi buna!
Nu ati auzit ca se adopta hotarari in ad. gen. dupa bunul plac al unora si se aplic leg.dupa ureche?
Pe mine nu ma mira nimic. Am intalnit la o as. ,hot.ad. gen. era ca daca un ap. are un singur prop. si paraseste domici. pt.o perioada de timp nu i se lua in consideratie cererea deoarece trebuia sa existe 1 pers. trecuta la intretinere.
Eu inteleg ca sunt asa de intrepretabile dar totusi...pot face o reclamatie sa verifice cineva asociatia...sa vada daca au acele hotarari..macar la OPC..ORICE reclamatie.....simt nevoia.
In celelalte 2 luni ce platiti la intretinere?...Inainte de a reclama undeva situatie Dv., cititi Legea 230/2007 si intrebati administratorul cum face impartirea cheltuielilor pe liste si conform cu ce?
In primul rand trebuie sa faci o adresa catre comitetul asociatiei in care sa soliciti explicatii pentru neregulile pe care le reclami. Adresa sa fie semnata de primire si raspunsul safie in scris pentru a putea merge mai departe (eventual). Urmatorul pas ar fi o sesizare la directia din primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari.