avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

spuneti-mi va rog daca este posibil in cazul contractarii unui credit in al carui contract nu s-a garantat cu casa, executarea silita se poate face atat pe bunurile mobile cat si pe cele imobile?
care este legea in care este prevazut acest aspect, daca este posibil?!
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:56, 2 Decembrie 2011
creditorii chirografari (cum este banca) poate executa orice bun aflat in patrimoniul debitorului la data inceperii executarii silite. legea aplicabila este cod proc cv - art.371 si urm
e vorba de articolul 371 indice 1 si urmatoarele

Art. 371 a fost abrogat prin art. VI din Legea nr. 59/1993 publicata in MONITORUL OFICIAL NR. 177 din 26 iulie 1993
De fapt este vorba de:
art. 1718 Vechiul Cod Civil " oricine este obligat personal este tinut de a indeplini indatoririle sale cu toate bunurile sale mobile si imobile, prezente si viitoare" - desemneaza dreptul creditorilor asupra universalitatii patrimoniului debitorului, acestia avand posibilitatea de a executa oricare dintre bunurile debitorului, fara insa a-l putea impiedica sa incheie acte care ii modifica patrimoniul, daca actele nu sunt facute in frauda creditorilor

Art. 2324. alin. (1) Noul Cod Civil -consacra deasemnenea regula de drept, potrivit cu care “Cel care este obligat personal răspunde cu toate bunurile sale mobile şi imobile, prezente şi viitoare. Ele servesc drept garanţie comună a creditorilor săi.” Astfel, ambele texte consacra asa numitul drept de gaj general al creditorului chirografar, sau, cum marginal denumeste Noul Cod Civil “Garanţia comună a creditorilor”, respectiv dreptul creditorului de a-si executa creanta sa – neonorata – asupra oricarui bun al debitorului (afara de cele declarate de lege neurmaribile). Acest creditor se numeste chirografar, intrucat nu are garantata creanta sa printr-o garantie reala (ipoteca, gaj etc.) ori personala (fidejusiune, garantii autonome etc.), adica nu are o garantie anume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Dreptul de gaj general angela23 angela23 Buna ziua, Noul cod civil mai prevede dreptul de gaj general al creditorului sau nu? Multumesc. (vezi toată discuția)