avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politisti judiciari falsificatori de acte, manipuleaza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politisti judiciari falsificatori de acte, manipuleaza procurorul naiv?

Cum ar trebui sa reactioneze un procuror cand i se prezinta intr-un dosar (cu acte premergatoare) un proces-verbal de constatare a "faptei" semnat de doi martori fictivi (pentru fapte inexistente) dar nesemnat de invinuit plus un proces-verbal de aparenta prezentare a materialului de urmarire penala semnat in fals de un alt politist (judiciar) prin imitarea semnaturii invinuitului (prin copierea specimenului de semnatura dupa forma semnaturii existenta intr-o cerere de administrare de probe a acestuia)? :stunned: Colegii se ajuta intre ei, nu?
Precizare: In procesul verbal de prezentare spre procuror a materialului de urmarire penala falsificat, politistul dactilografiaza fictiv ca invinuitul (care locuieste intr-o alta localitate) isi recunoaste si regreta fapta (pentru a nu administra probele dovedind netemeinicia acuzatiilor cerute spre administrare) #-o

Procurorul a dispus inceperea urmaririi penale (rezolutie) dar a "uitat" sa comunice o copie a rezolutiei catre invinuit.
Ulterior, dandu-si seama, a dispus scoaterea de sub urmarirea penala dar a falsificat numarul dosarului, schimbandu-l (o "greseala" de numerotare). Un dosar cu probele de netemeinicie, alt dosar cu "recunoasterea" faptei. Poate nu se prinde nimeni. :duh:
Am sesizat C.S.M.-ul.
E bun de ceva?
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 08:35, 1 Decembrie 2011
Foarte bine! Consiliul Suprem al Magistraturii are o sectie pentru procurori. Ei cerceteaza faptele comise de acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurorul poate pune concluzii fara declaratia partii vatamate? ContSters184021 ContSters184021 Daca intr-un dosar penal, procurorul pune concluzii (de NUP) asupra invinuitilor, in baza unui dosar creeat la plangerea partii vatamate dar in care lipseste ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala. 5AM 5AM Am o intrebare in legatura cu al 2-lea paragraf din textul de mai jos. In materie de procedura penala, exista o obligatie de a se realiza acte premergatoare ... (vezi toată discuția)
Recupereare prejudiciu zahsor zahsor Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de ... (vezi toată discuția)