avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie proprietari

Buna seara! Am citit un mesaj si raspunsurile la acesta referitor la presedintele unei asociatii de proprietari care este chirias. La mine in asociatie, in ultima adunare generala a fost schimbat presedintele si a fost aleasa o persoana care nu este de fapt proprietarul apartamentului, ci fiul acestuia. Noi l-am ales, nimeni nu dorea functia si ma bucur ca a acceptat, fiind si un tip care se intereseaza de problemele asociatiei. Citind legea 230 am gasit un articol in care se spcifica ca la adunarile generale pot participa si vota si membrii ai familiei proprietarului pe baza de imputernicire scrisa si semnata de catre proprietar. Asta m-a derutat. Daca poate vota in adunarea generala doar pe baza de imputernicire din partea proprietarului, atunci un membru al familiei acestuia poate fi presedinte, cenzor?
Astept un raspuns si multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:32, 16 Decembrie 2016
Daca nu sunteti proprietar in acte, nu puteti ocupa o functie de conducere sau control (cenzor) in asociatia de proprietari, chiar daca locuiti in acel bloc impreuna cu parintii proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)
Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate presedinte asociatie de proprietari? Hulunas Hulunas Speta: In urma unei hotarari definitive de divort, o femeie ramane titular al dreptului de proprietate asupra unui apartament., dupa care ea se recasatoreste ... (vezi toată discuția)