avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un pahar de vin sau o bere la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un pahar de vin sau o bere la volan

1) Cum procedeaza in Romania politia cu un cetatean francez sau german care au dreptul in tara lor sa bea un pahar de vin sau o bere (atat) si sa conduca un autovehicul?
2) Normele juridice internationale au prioritate fata de cele Romanesti, este invers sau Romania si UE sunt antagoniste juridic?
:D
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 18:05, 2 Decembrie 2011
Simplu, in Romania se aplica legea penala romana-teritorialitatea legii penale.
Astfel ca cetatenii straini se vor supune si ei acestei legi, cata vreme se afla pe teritoriul tarii noastre, dupa cum si cetatenii romani vor respecta legea altui stat, cat timp se afla acolo.
Si aici se poate bea o bere sau un pahar cu vin daca alcoolemia nu depaseste 0,80.
Chiar daca e sub 0,80 , tot nu se permite la noi, intrucat e contraventie.
Parerea mea e ca nici nu ar fi de dorit sa se permita , la fel ca in alte state, alcoolul la volan, fie si un pahar, mai ales pentru ca pe soeselele patriei noastre oricum se petrec accidente cu gramada, cu sau fara alcool in sange.Pe romani o asemenea reglementare i-ar incuraja mai mult decat trebuie .Cred ca paharul lor ar avea cel putin 500 ml :D
@legally_aid

Conform Constitutiei as indrazni sa sustin ca nu este asa (Prezumand ca Romania este un stat de drept si are o Constitutie). Am dreptul international la un pahar de vin.
Gresesc? :D Romania incalca drepturile omului? Evident. Da.

ARTICOLUL 20
Tratatele internationale privind drepturile omului (1) Dispozitiile
constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi
interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a
Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania
este parte. (2) Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele
privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este
parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu
exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii
mai favorabile.

Iata inca un motiv care justifica dorinta mea de a lichida politia Romana.
Sper ca nu va cenzura nimeni dreptul la dorinte :D
Teoretic, juristii au citit Constitutia?
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
Dupa stiinta mea, nu exista niciun pact sau tratat international care sa reglementeze alcoolemia permisa conducatorilor auto. Fiecarei stat isi reglementeaza aceasta problema pe plan national *prin lege sau hotarare de Guvern). Asadar, daca circulati pe teritoriul Romaniei nu aveti voie sa consumati bauturi alcoolice, indiferent al carui stat sunteti cetatean.

Alte discuții în legătură

Valorile alcoolemiei adrianaispas adrianaispas Intrebare: care sunt valorile alcoolemiei permise si unde pot fi gasite? Singura prevedere pe care am gasit-o este urmatoarea:\" [i]O concentraţie de până ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
O interpretare va rog....... ionii ionii Ce se intelege prin:\"Dacã prin reglementãri anterioare au fost prevãzute drepturi mai mari pentru salariaţi , se vor aplica aceste ... (vezi toată discuția)