avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

buna ziua
Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am finalizat construirea acesteia , am finisat interioarele.Deasemenea in 2010 mi-am stabilit domiciliul din cartea de identitate la acest nou imobil.
Momentan lucrez la instalatia de incalzire si dupa finalizarea acesteia voi putea locui efectiv in imobil .
In urma cu cateva saptamani o persoana a intrat in aceasta locuinta si mi-a sustras cateva lucruri.
Lasand la o parte furtul ,poate fi acuzat de violare de domiciliu dat fiind faptul ca nu locuiesc efectiv in acel imobil?
Cel mai recent răspuns: floridecamp , utilizator 20:29, 9 Decembrie 2011
doamna olimpia _ilie va invit si pe dumneavoastra sa-mi vizitati locuinta in lipsa mea, pentru ca nu va fi violare de domiciliu si nici tulburare de posesie pentru ca nu ma veti impiedica sa folosesc locuinta ci doar o sa va uitati prin camere si o sa faceti poze eventual pret de cateva minute.Sa nu uitati sa va aduceti o scara in caz ca va trebui sa intrati peste gard.
Iar eu ,dupa ce mi-am izolat casa pe exterior , am placat-o cu gresie , faianta, parchet am zugravit camerele nu o sa pot face nimic sa impiedic " musafirii" pentru ca ma vor reclama la politie in caz ca voi fi "rau " cu ei.
Apropo ... va las o cafea in bucatarie in caz ca treceti pe la mine....
olimpia draga! ti-ar place sa ai o a doua proprietate si sa vin eu si d-ul rollin sa escaladam gardul si sa ne amuzam de gusturile tale in amenajaraea proprietatii tale? poate ii tragem niste poze sa copiem ideea:D. oare ce ai face? ne-ai impusca?... ori te-ai duce la politie sa ne parasti de....ce? :hm: eu zic ca am merita o corectie penala pentru nerespetarea granitelor proprietatii( care este aparata prin constitutie ), caci daca iti amenajezi proprietatea nu este proprietate publica :tooth: ori poate au inventata astia un nou articol penal care sa se numeasca vioalarea proprietatii ;) . iar dumneata domnule rollin, trebuia sa le dai o cafea si sa le ,,esplichezi '' de ce ti-ai pus gresia aia si etc.... te apuca si pe dumnetata violarea de domiciliu! :giggle:
sigur ca glumesc:)
Stimati domni, va propun sa renuntati la sarcasm si sa dovetiti ca sunteti intr-adevar niste domni cand va adresati la randul dvs unei doamne deoarece, in niciun caz, aceasta nu este o exprimare respectuoasa (in special cand primiti raspuns la problemele pe care le aveti).
De asemenea, trebuie sa intelegeti ca nu orice fapta este infractiune si nu orice incalcare a dr din constitutie este, la fel, o infractiune,

Daca nu doriti sa acceptati faptul ca aceasta este atat interpretarea corecta a textului cat si practica instantelor este alegerea dvs.
Nimeni nu are voie sa va aduca atingere dr la proprietate si acest lucru este prevazut de Codul civil deopotriva, care va apara acest drept atunci cand pericolul social nu este atat de ridicat incat sa intervina legea penala, astfel va invit sa ii actionati in instanta civila pe cei care v-au incalcat acest drept la proprietate.

O seara buna!:)
si cum evaluezi, in civil, saritura peste gard? dar pe cel ce a fortat poarta? vin-o cu lucruri concrete daca dai raspuns, altfel sunt numai barfe juridice. da omului solutii daca si asa te bagi pe legi. doar de asta suntem pe aici sa aflam de la oameni stiuti in ale legii. respectul nu se cere, se castiga, cred eu. ;)
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
floridecamp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)