avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CESIUNE DE CREANTA - executare silita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CESIUNE DE CREANTA - executare silita

Contractul de cesiune de creanta incheiat intre 2 persoane juridice, prin reprezentanţii lor abilitaţi legal (nefiind intocmit de un notar public) si notificata debitorului conform art.1393 C. civ, prin executor judecatoresc, poate fi DIRECT investit cu formula executorie si pus in executare silita?

Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 01:24, 11 Octombrie 2008
Precum văd eu, instanţa doreşte cu ardoare să soluţioneze cauza. Atîta doar că petentul se opune!

iq_alias, precizaţi-vă acţiunea. Româneşte: spuneţi limpede, în cuvinte neaoşe, nu neapărat în termeni juridici, care e buba. Cine ce contestă, cine ce nu vrea să execute, împotriva cui vă îndreptaţi...

E cam beznă prin speţa dumneavoastră. Iar cauza, cam în nelucrare.

Liviu S-Bordaş
Probabil iq_alias se refera la procedura descrisa in Titlul VI din Legea 99/1999. Acolo este prevazuta o procedura speciala de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)