avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATA ORELOR DE NOAPTE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATA ORELOR DE NOAPTE

LUCREZ LA O FORMA 2 ZILE CU 2 (11 ORE ,DUMINICA 14)NUMAI TURA DE NOAPTE ,PRIMESC RETRIBUTIE LA FEL CU CEI DE ZI ,MAI AM SI ALTE DREPTURI?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 2 Decembrie 2011
sporul de noapte se acorda pentru munca prestata de la ora 22 seara pana la ora 06 dimineata, este de 25%
... si daca lucrezi si in week-end (sambata si duminica), mai primesti si un spor de week-end care e obligatoriu prin lege
Nu este obligatorie acordarea cestui spor ... Codul Muncii prevede ca, salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.


Legea lasa la aprecierea partilor contractului individual de munca optiunea intre reducerea programului de lucru cu o ora, dar cu mentinerea salariului, si mentinerea programului normal de lucru dar cu plata unui spor la salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncă în tură de noapte Katalin13 Katalin13 Dacă lucrez in tură de noapte de luni până vineri orele de sâmbătă dimineață cum ar trebui plătite preciz că lucrez 8 ore de la 22:30 vineri seara ... (vezi toată discuția)
Contract de munca canazirubogdan canazirubogdan Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cu se intocmeste un contarct de munca pentru un vanzator care lucreaza si ture de noapte ( 20.00 - 08.00) referitor la durata ... (vezi toată discuția)
Spor munca noapte mboncalo mboncalo Buna ziua, As dori sa intreb care este sporul minim pentru munca de noapte in cazul in care lucrez in ture de cate 4 zile in urmatorul fel: lucrez 4 zile ... (vezi toată discuția)