macovei2000 a scris:
1 de ce credesti dvs ca eu le stiu pe toate? - nu inteleg aceste comentarii fara substanta.....
Pai exact asa pare, ca le stiti pe toate, de vreme ce din postura unui traducator autorizat dati sfaturi unor juristi despre ce si cum sa studieze, plus le explicati notiuni juridice. Pur si simplu nu se face asa ceva: fiecare isi stie profesia lui si nu ar trebui sa se bage in oala celuilalt. Nu cred ca ne-ati vazut pe noi sa va spunem cum sa faceti traduceri.
2 din tonul dvs sovaitor, confirmati sovaitor ca nu ati citit legislatia traducatorului autorizat
Care sovaiala, stimate domn? V-am atras atentia asupra unor aspecte de baza, care nici macar nu au legatura cu legea traducatorilor, cum ar fi nulitatea unui act juridic.
3 va rog sa imi explicati cate litigii de traduceri/ traduceri autorizate ati avut dvs in ultimii 5 ani
Ce relevanta are?!?
4 va atrag atentia ca remarcile dvs nu sunt strict profesionale, ci personale, dar le accept
Nu sunt personale decat in masura in care dvs treceti cu mult peste granita dintre profesii. Cu toate astea si spre deosebire de dvs, nu m-am referit la vreo calitate (sau lipsa ei) a dvs, ci v-am multumit pentru ca ne-ati luminat in ale profesiei noastre. Ironia nu cred ca este deplasata aici.
5 va atrag atentia inca o data ca nu stiti care este numarul completarilor la legea traducatorului autorizat, stiti?
:)) Si tot mai sustineti ca nu le stiti pe toate? Dupa ce imi atrageti atentia inclusiv asupra a ceea ce stiu eu sau nu? Incredibil!
De-ar conta vreodata cate modificari sunt la o lege... Conteaza forma in vigoare azi, domnul meu, despre asta discutam, nu ce era acum x ani.
6 va atrag atentia ca persoana cu care ati discutat inaintea mea este membru fondator la Uniunea Nationala a Traducatorilor Autorizati din Romania si ca dvs nu sunteti o sursa reala de informatie si nici nu doriti sa va pretentati ca sa stim cu cine vorbim (sau nu doriti sa afisati informatii reale, profesionale, ci comentarii aleatorii, personale, haotice, dispersate) de tip "forum" in sensul gresit al cuvantului
Forumul nu se vrea o sursa de informatii, ci un spatiu de discutii. Prin urmare, nu conteaza identitatea persoanelor participante, si de multe ori nici calitatea in care participa (consultant sau nu), pertinenta raspunsurilor fiind in final apreciata de cei interesati de subiect. Nimeni de pe acest forum nu datoreaza vreo "prezentare" sau ceva asemanator si nici ca inteleg la ce va foloseste. Cu toate acestea, in citatul de mai sus se regasesc cu adevarat aprecieri personale care nu isi au rostul pe forum si care sunt contrare regulamentului de postare!
9 discutiile pot sa fie strict in termenii juridici, nu intrebari retorice, "ieftine", personale,
Nu cumva tocmai intrebari "retorice, ieftine, personale" puneti dvs cand spuneti "
(sau nu doriti sa afisati informatii reale, profesionale, ci comentarii aleatorii, personale, haotice, dispersate) de tip "forum" in sensul gresit al cuvantului"?
10 daca nu cititi inainte nu puteti sa intelegeti, daca nu puteti sa intelegeti, discutia e gratuita si va raman dator
Daca dvs trageti concluziile direct, nici macar nu e o discutie.
11 fiti mai modesti cu o specializare noua pentru juristul roman care are alte precupari mai banoase si vinde sfaturi fara claritate si substanta juridica,
Care specializare? Dreptul traducerilor cumva? Credeti ca e altceva decat interpretarea unei legi de organizare a unei activitati, cum sunt multe altele care nu au creat "specializari"? Sa fim noi mai modesti dar nu si dvs care pretentia a ne invata desi sunteti cu totul strain de profesia noastra?
13 succes la termeni juridici
Si dvs si UNTAR la fel, majoritatea traducatorilor cu care am lucrat stau prost (sau foarte) cu traducerile termenilor juridici.
"ceva ceva stiti" + e o afirmatie juridica, are vrea valoare?
Cata are si "presupun ca zero".
lipsa de creativitate
Asta e parerea dvs, dar pe care trebuie sa nu v-o exprimati pe forum asa cum impune regulamentul de postare, pe care sper ca l-ati citit daca tot vi-l asumati prin scrierea mesajelor.
ma asteptam la mai mult, nu comentarii gen sunt "batut in cap", "ceva+ceva stiti dvs" ....asta e o parere bine intemeiata folosind expresii de mare anvergura intelectuala, care ma fac sa rad)
In primul rand nu cred ca ar trebui sa amestecati replici venite de la utilizatori diferiti. In al doilea rand depasiti iarasi limita aprecierilor personale tolerate de regulamentul de postare. In al treilea rand, si noi cred ca radem destul de tare de ceea ce scrieti dvs (si de greselile strecurate), asa incat nu e o problema ca efectul e reciproc.
- exista o posibilitate sa prefer sa nu mai primesc astfel de comentarii pe viitor de la dvs si sa fiti ontopic?
Doar daca si dvs veti fi ontopic, va veti abtine de la aprecieri personale (chiar jigniri in unele cazuri) si nu veti mai arbora atitudinea de atoatestiutor.
PS: Daca aveti ceva de adaugat la un mesaj, folositi functia de editare, regulamentul interzice postarile multiple.
PPS: Daca veti continua sa incalcati regulamentul de postare veti fi sanctionat.