avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum sa recuperez bani pe care mi-i datoreaza AVAS
Discuție deschisă în Executare silită

cum sa recuperez bani pe care mi-i datoreaza AVAS

In baza unei sentinte comerciale in procesul investitorilor FNI, AVAS a fost obligat sa creeze dosare cu debitori. In cursul anului 2010, AVAS a finalizat in cazul meu acest dosar pe baza actelor inaintate dar a motivat ca nu dispune de bani, numarul celor care fusesera pana la acea data onorati cu bani fiind foarte mic. De buna credinta, nu am pornit actiune de blocare a conturilor avas prin executare silita, ca sa aflu mai tarziu ca se putea doar pana la 31.12.2010. Acum aflu ca se va prescrie ceva, dar mai important este ca nu se mai stie cine da banii, si mai important citesc ca AVAS-ul are de recuperat pentru statul roman si nu are bani de timbre si deplasari suma de 1 miliard de euro, credite neperformante BANCOREX. Eu nu am mult de recuperat, insa mama mea a murit asteptand cateva milioane pentru ca avea o pensie muncita si nu intra la categoria ajutor dat de stat. CE e de facut. Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:14, 6 Decembrie 2011
Daca au trecut 3 ani de la data pronuntarii creanta s-a prescris.
AVAS are 60 mil euro popriti la trezorerie. Sunt cam 1500 dosare de executare cu poprire infiintata. Oricum chiar si daca aveai bani de luat asteptai cu poprirea vreo 10 ani...
Am executat si eu AVAS-ul candva. Vezi ca au un intreg parc auto si alte bunuri prin tara..
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere executare silita Sandu_Pavel Sandu_Pavel In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici ... (vezi toată discuția)
Pot sa trec la executarea silita a avas,in cazul fni jokayan jokayan Fac parte din procesul civil si am depus cerere la AVAS pentru despagubire ,In care ni se cere sa trecem ca: -nu doresc sa fiu reprezentat de ANI-FNI sau de ... (vezi toată discuția)
Executare silita avas ContSters134265 ContSters134265 Instanta a dispus obligarea AVAS la plata despagubirilor catre investitorii FNI conform prevederilor Sentintei Civile nr. 13732/17 decembrie 2004, astfel ... (vezi toată discuția)