avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

repunere pe rol

buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca prin care acea cauza ramane definitiva .Mai nou am primit o citatie in care pe 16 ian 2012 sant invitata in instanta pt STABILIRE PATERNITATE DECLINARE -PT REPUNERE PE ROL SI PERIMARE Am intrat pe situl tribunalului si am vazut ca a fost actualizat pe 24 noiembrie 2011 ,asta nu inseamna ca a depasit un an decand avea dreptul sa redeschida acest caz .?trebuie sa fac in acest caz ,ar trebui sa imi contactez avocatul pt a se prezenta la proces ?
#- mentionez ca este vb de apel , facut de partea adversa ,in urma unei hotarari in care a fost recunoscuta paternitatea ,iar minorul a fost dat spre crestere si educare mamei ,Reclamantul cerand sa i se dea minorul recunoscut spre crestere si educare ,desi mai exista un copil dat de instanta tot mamei
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
mariazet45, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:05, 20 Ianuarie 2012
toate cauzele suspendate se repun pe rol in termne de un an de la suspendare. daca nu se prezinta nimeni dosarul se perima adica se desfiinteaza.
promovand actiunea ati intrerupt termenul de prescriptie.
daca vreti sa contrinuati cazul da, ar fi recomandat sa va angajati un aparator
nu am promovat noi actiunea , e posibil sa o fi promovat partea adversa ,insa cred ca a fost depasit termenu , se poate asa ceva ?
nu avem nici un interes sa promovam actiunea ,daca au facut o partea adversa ar trebui sa ne prezentam cu aparator ?
nu se intelege cine a promovat-o din ce ati scris.
daca sunteti parati ar trebui sa va angajati un avocat. actiunea poate fi reluata. suspendarea supenda si termenul de prescriptie.
Daca in data de 09.11.2010 cauza a fost suspendata din vina partilor (lipsa nejustificata, neindeplinirea obligatiilor impuse de catre instanta), iar in aceasta perioada de 1 an cauza a ramas in nelucrare intrucat nici una din parti nu a formulat cerere de repunere pe rol, a intervenit perimarea.In acest caz nu este nevoie sa va prezentati, instanta va admite exceptia perimarii si dosarul se va inchide. Cine are interes poate formula o noua actiune.

Alte discuții în legătură

Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)
Perimare proces ? sau greseala a instantei ? oanaportar oanaportar Tatal si matusa mea au formulat o Cerere de granituire impotriva familiei vecine. Procesul a fost suspendat in temeiul art. 244 pct.1 c. proc civ. In acel ... (vezi toată discuția)
Constatare perimarii bamac bamac Am o intrebare in legatura cu procedura perimarii in materia litigiilor de munca. Exista un dosar pe rolul C. de Apel care a fost suspendat la data de ... (vezi toată discuția)