avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

repunere pe rol

buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca prin care acea cauza ramane definitiva .Mai nou am primit o citatie in care pe 16 ian 2012 sant invitata in instanta pt STABILIRE PATERNITATE DECLINARE -PT REPUNERE PE ROL SI PERIMARE Am intrat pe situl tribunalului si am vazut ca a fost actualizat pe 24 noiembrie 2011 ,asta nu inseamna ca a depasit un an decand avea dreptul sa redeschida acest caz .?trebuie sa fac in acest caz ,ar trebui sa imi contactez avocatul pt a se prezenta la proces ?
#- mentionez ca este vb de apel , facut de partea adversa ,in urma unei hotarari in care a fost recunoscuta paternitatea ,iar minorul a fost dat spre crestere si educare mamei ,Reclamantul cerand sa i se dea minorul recunoscut spre crestere si educare ,desi mai exista un copil dat de instanta tot mamei
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
mariazet45, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:05, 20 Ianuarie 2012
Apel -stabilire paternitateDECLINARE-PENTRU REPUNERE PE ROL SI PENTRU PERIMARE .acesta e obiectul citatiei ,inseamna ca nu trebuie sa ma prezint pt (neavand nici interes )si dosarul se va inchide?Daca partea adversa se prezinta acest proces va continua ?Va putea sa il repuna pe rol ,daca se va prezenta ?

Posibil sa credeti ca sant batuta in cap ,insa vad doua raspunusuri diferite si nu intteleg exact care e cel bun ,desi cel mai avantajos pt mine e cel al doamnei Adriana.Va multumesc
Daca ati fost citata pentru perimare, la termenul din ianuarie 2012, instanta va pune in discutie exceptia perimarii. Partea adversa va putea pune concluzii pe aceasta exceptie. Daca sunt indeplinite conditiile perimarii (asa cum am aratat anterior), chiar daca partea adeversa se prezinta, acel proces nu va putea continua, instanta urmand sa constate ca a intervenit perimarea.
Constată perimată judecata apelului. Cu recurs în termne de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în ....
Adica hotaarea pentru care s a facut apelu ramane definitiva si irevocabila ?
Da, dupa ramanerea definitiva a hotararii de perimare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)
Perimare proces ? sau greseala a instantei ? oanaportar oanaportar Tatal si matusa mea au formulat o Cerere de granituire impotriva familiei vecine. Procesul a fost suspendat in temeiul art. 244 pct.1 c. proc civ. In acel ... (vezi toată discuția)
Constatare perimarii bamac bamac Am o intrebare in legatura cu procedura perimarii in materia litigiilor de munca. Exista un dosar pe rolul C. de Apel care a fost suspendat la data de ... (vezi toată discuția)