avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notiunea de spatiu verde fara a fi intrat în domeniu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notiunea de spatiu verde fara a fi intrat în domeniu public

1/ Cum se poate considera ( în cadrul retrocedarii în natura pe legea 10) o parte din terenul liber de retrocedat pe care exista iarba si cîtiva pomi? Fara a fi trecut în domeniul ( privat sau piblic) al primariei , dar putînd aparea ca saptiu verde pe o schema de la primarie ?
Acest spatiu nu este întretinut de primarie
Avînd în vedere ca în normele metodologice de aplicare a legii 10/2001 la pct.10.3 se aplica sintagma " amenajari de utilitate publica " numai pentru spatiile verzi din jurul blocurilor ( pîna la cîti metri de bloc?) spatiile verzi dinafara acestora pot fi revendicate de primarie daca nu au fost trecute în domeniul public ? prin HCLM...NUMAI FAPTUL ca ar fi trecute într-un plan de urbanism fara a fi amenajate de primarie , pot fi retrocedate ?
2/. CINE hotaraste ( instanta de judecata?) retrocedarea lor ? MAI ALES AC dupa 5 ani primarian poate vinde la un ALT particular cf.legii? DECI SINT DEPOSEDATA DE UN DREPT PENTRU A SE TRECE IN PROPRIETATEA ALTUI PRIVAT?
3/ . ÎN ACEST MOMENT SÏNT Ï LITIGIU CU PRIMARIA si se asteapta EXPERTIZA TOPO pentru a se da verdictul! DACA unele din suprafetele libere de teren retrocedabil au fost trecute ÎN TIMPUL LITIGIUL DE REVENDICARE ( dupa notificare) în domeniul privat al primariei sînt revendicabile ?

MERCI pentru precizia raspunsului
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 03:04, 23 Mai 2012
Vad ca nu prea exista raspuns la acesta problema pusa, cu toate ca este o practica judiciara raspîndita si des întîlnita !
Astept un sfat avizat, merci
Doamnelor si Domnilor avocati , este o întrebare grea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare de teren pe legea 10/2001 gerox gerox În cadrul retrocedarii ( sîntem în curs de litigiu cu o expertiza topo care arata situatia terenului liber ) unui teren ,spatiile libere cu balarii ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati subterane ( servituti) gerox gerox Sînt în litigiu cu primaria pentru retrocedarea unui teren ( mostenire , legea 10 ) pe care s-au construit ( în anii 1950) blocuri , scoala , crese etc ... (vezi toată discuția)
Retrocedare pe legea 10/2001 gerox gerox Care este semnificatia \\"spatiilor verzi\\" într-o expertiza topo în vederea retrocedarii unui teren pe legea 10, daca acestea nu sunt trecute în ... (vezi toată discuția)