avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regulament de ordine interioara la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regulament de ordine interioara la bloc

De cateva zile sunt presedinta asociatiei noastre.
As vrea sa impunem niste reguli stricte de locuit in comun. Pentru ca traim in Romania si oamenii nu sunt toti educati si cu bun simt, gandim ca ar fi bine ca regulile respective sa aiba si o parte de pedeapsa la nerespectare, altfel nu au nici o valoare.
Spre exemplu: se pedepeste fumatul pe holurile blocului si aruncatul tigarilor pe jos cu 200 ron. Ne-am gandit ca putem sa trecem sumele la intretinere si sa mai facem lucruri bune pentru bloc din banii aia.

Credeti ca putem faca legal ceva de genul asta? Sa anexam la statut sau nu, nu stiu cum sa facem dar fara reguli nu se poate.
Destul ca nu exista la nivel de tara o educatie civica...

Citeam acum intr-un post cum se cearta doi vecini ca de ce unul a sunat la 112 pentru ca a fost deranjat. A sunat pentru ca legea ii permite si pentru ca trebuie sa se termine odata cu tiganelile. Sa se mute la casa cei care nu stiu sa traiasca in comun, nu cei care stiu si respecta pe ceilalti.

Incredibil, ce tupeu!

Multumesc pentru raspuns, pentru ajutor, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 12:30, 15 Octombrie 2008
Domnule Musac, dumneavoastra va dati oare seama ce spuneti? Cum adica sunt rasista? Sunt impotriva badaranilor, este cineva pentru?
Din DEX, pentru dvs. special: ŢÃRÃNÓI adj., s. v. bădăran
Am incercat multe alte metode de civilizare, daca am ajuns sa cer sfat aici poate ca nu am mai avut soutii.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

ok.cel mai eficient este sa mergeti sa stati de vb cu comandantul sectiei de politie si sa cereti sprijinul.Este singura metoda prin care puteti instaura un comportament cat de cat decent al celorlalti.Solicitati sa le dea macar cate un avertisment...si ve ti reusi,altfel prin acte aditionale la statut pierdeti. Stiu ce este un taranoi..dar trebuie totusi sa va controlati putin,altfel veti suporta consecinte si nu asa se poate educa cei indisciplinati.Fiti diplomata si aplicati legea prin altii.
Multumesc frumos.
Numai bine tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)
Este interzis sa fumezi pe scara blocului? dorel13 dorel13 Datorita saraciei, unii tineri care nu au bani sa mearga in oras, se mai strang pe scara blocului sa stea de vorba si se mai fumeaza si cate o tigara. Un ... (vezi toată discuția)
Fumat in scara blocului THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,de ceva timp in blocul unde locuies chemam pompierii cam o data la 2 zile,cineva fumeaza la ghema si nu stinge tigara,fiind un bloc cu ... (vezi toată discuția)