avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere cu art 61 lit d
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere cu art 61 lit d

Daca in CIM perioada de proba este de 90 de zile, dar in dreptul ei spatiul cu perioada este necompletat, poate fi vorba si despre preaviz?
Cel mai recent răspuns: adipro , utilizator 09:49, 17 Octombrie 2013
Perioada de proba poate fi de pana la ... 90 zile (calendaristice), daca nu este completat inseamna ca nu este perioada de proba stipulata. Iar perioada de preaviz este altceva fata de perioada de proba si in cazul concedierii este de minim 20 zile (lucratoare) si in cazul demisiei este de maxim 20 zile (lucratoare) la functii de executie si 45 zile (lucratoare) la functii de conducere.
In cazul dvs se aplica :
Art. 75. — (1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) și d), al art. 65 și 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
Perioada de proba este una, iar termenul de preaviz este altceva.
Perioada de proba incepe cu prima zi de incepere a activitatii , de la aceasta zi se calculeaza termenul de 90 de zile.
ce taxe trebuiesc platite pt a trimite angajatorul in judecata?
Pentru un litigiu de munca nu se platesc taxe judiciare.

Art. 270 C.mun.
Cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.
As dori sa-i dau in judecata pt ca decizia de concediere nu contine motivele care determină concedierea, locurile de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant. Pot solicita daune morale fara a cere reincadrarea pe postul anterior?

Alte discuții în legătură

Preaviz ContSters147006 ContSters147006 Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca preavizul poate fi dat ca o instiintare sau exista legiferat ca trebuie sa fie o decizie de preaviz .Este cazul unei ... (vezi toată discuția)
Incetare cmi art 61 lit.c, este nevoie de termen de preaviz de 20 zile? sorina1965 sorina1965 B-)Buna seara, o salariata imi aduce pe data de 03.09.2014 Decizie medicala de capacitate de munca grad 3 cu diagnostic- tulburare anxios depresiva,epilepsie ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v Buna ziua lucrezi la o firma de 4 ani din cauza conditiilor si a mediului toxic m-am imbolnavit si am suferit o interventie chirurgicala, medicul care ma ... (vezi toată discuția)