Buna seara! Am si eu o mica mare problema. Am contract de inchiriere intr-o casa pentru studenti. Nu imi place insa aici si as dori sa plec, insa in contract exista o clauza conform careia, daca plec inainte de termen (contractul este pana in iulie), trebuie sa platesc lunar jumatate din chirie si pierd si garantia. Nu ma intereseaza sa primesc garantia, insa nu vreau sa platesc acei bani lunar. Pot face ceva ca sa plec de aici, fara sa fie nevoie sa mai platesc?
Incercati sa faceti un act aditional in care sa se stipuleze ca nu mai platiti 1/2 din chirie daca reziliati unilateral contractul ,altfel sunteti bun de plata conform principiului de drept contractul este legea partilor.
Am citit undeva pe net ca acest tip de clauza nu ar fi legala pentru ca as plati ceva de care nu beneficiez. Mi s-a mai spus si ca nu are temei legal si ca practic nu ar avea ce sa imi faca daca as pleca fara sa platesc.Alte pareri?
Art. 22. - Sunt nule de drept orice clauze cuprinse in contractul de inchiriere, care:
e) autorizeaza pe proprietar sa obtina venituri din nerespectarea clauzelor contractului de inchiriere.
Art. 24. - Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile.
Aceste articole din legislatie nu ma pot ajuta?
nu ar avea ce sa imi faca daca as pleca fara sa platesc.
Poate sa formuleze actiune in instanta cu cerere de pronuntare de hotarare pentru obligarea dvs la plata de sume reprezentand c/v perioada chirie neachitata +utilitati