avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa inventar ,cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa inventar ,cercetare disciplinara

Buna seara !
Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati in urmatoarea problema:
Intr-un magazin cu 2 angajati in functia de vanzator,se constata un minus la inventar, in declaratia data la inceputul inventarului privind anumite lipsuri unul din angajati recunoaste ca si-a insusit marfa fara sa o plateasca, de o suma modica, la final se constata ca suma care lipseste este mult mai mare , celalalt vanzator declara printr-o nota explicativa ca de fapt pe langa marfa recunoscuta ca si insusita colegul sau obisnuia sa isi cumpere frecvent pachetul zilnic de tigari cu bani din casa magazinului,lucru nerecunoscut de celalat angajat, se recunoaste inventarul insa nu recunosc ca trebuie achitat minusul.
In ce conditii se intocmeste cercetarea disciplinara, ce documente se intocmesc,apoi care este calea legala de urmat in vederea recuperarii minusului?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: tibio , utilizator 10:17, 6 Decembrie 2011
Procedura saspunderii disciplinara se regaseste in art.247-252 din codul muncii.
Procedura raspunderii patrimoniale se refaseste in art. 253-259 din codul muncii.
Daca salariatii nu isi recunosc partea pentru care se fac vinovati si nu accepta prin angajament scris repararea pagubei sau daca nu puteti cuantifica raspunderea materiala a fiecaruia va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Va multumesc!
sau politiei pentru furt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul meu s-a angajat la un bar care avea și jocuri electronice ... Grosu Valeriu Grosu Valeriu Fiul meu să angajat la un bar ,care avea și jocuri electronice (pacanele) dupa doua zile doar,Au constat că are lipsa în gestiune 1800 de romi,Bani au ... (vezi toată discuția)
Demisie - gestiune ! Costin79 Costin79 Am in grija doua magazine si gestine la ambele e trecuta pe numele meu. Am descoperit pe camere de luat vederi ca doua angajate au furat din magazin. Mi-am ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)