avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis auto

mi-a fost suspendat permisul auto pe termen de 90 zile.Am depus contestie la judecatorie dupa care la termenul de judecare, contestatia mi-a fost respinsa. acum predau permisul in termen de 5 zile dar as dori sa stiu daca m-ai pot sustine acel examen care reduce perioada la 30 zile suspendare.Fac precizarea ca am permis de mai multi ani si nu am avut nici o abatere contraventionala.(nu am puncte penalizare si nu am mai beneficiat de o alta reducere cu examen la 30 zile)
reducerea perioadei de suspendare nu este conditionata de respingerea plangerii depuse impotriva procesului verbal de contraventie ci de indeplinirea conditiilor art .221 din HG1391-raoug195

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

puteti sustine testul 13/15 ptr reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile daca nu va incadrati la alin.(2)
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
cyan, moderator
merci ,,cyan``
Aveti la indemana si calea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 zile primex primex Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 ... (vezi toată discuția)
Daca am baut mai pot da examen de redobandire? popavlm popavlm Am un prieten care a fost pins la volan sub influenta bauturilor alcoolice avand o concentratie de 0,33 la mie. Mai poate sa dea examen de redobandire si cat i ... (vezi toată discuția)
ordonanta la noul cod rutier Daniel2507 Daniel2507 Unde scrie ca nu mai am acest drept de a da testul 13/15 ca sa mi se reduca sanctiunea??? Eu nu am gasit in noua ordonanta asa ceva.Daca stie cineva va rog sa ... (vezi toată discuția)