avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutoare sociale tip alimente
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutoare sociale tip alimente

Buna ziua!Daca am terminat perioada de somaj in februarie 2011si nu mi-am gasit un loc de munca,beneficiez de ajutoarele care se dau somerilor si pensionarilor? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 10:29, 7 Decembrie 2011
Despre ce ajutoare vorbiti?
Ajutoarele de tip alimente : ''Cantităţile de produse alimentare destinate conform PEAD 2011/persoană eligibilă sunt următoarele: făină albă 14 kg, făină de mălai 10 kg, orez 8 kg, paste făinoase 2kg, biscuiţi 1 kg, lapte praf 1,5 kg."
Aceste ajutoare se acorda doar somerilor indemnizati, asistatilor sociali, persoanelor cu handicap si pensionarilor cu pensii sub 400 de lei
Venitul minim garantat reprezinta o forma de asistenta sociala si se asigura prin acordarea unui ajutor financiar lunar.
Stabilirea dreptului la ajutorul social se realizeaza, de catre primari, prin dispozitia acestora bazata pe cererea si documentele doveditoare depuse de solicitant, precum si pe ancheta sociala efectuata de serviciul de specialitate, iar plata dreptului se va aproba prin decizia directorului agentiei teritoriale pentru prestatii sociale;
Au dreptul la venit minim garantat familiile si persoanele singure, cetateni romani.
Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:

125 lei pentru o persoana singura;
225 lei pentru familiile formate din 2 persoane;
313 lei pentru familiile formate din 3 persoane;
390 lei pentru familiile formate din 4 persoane;
462 lei pentru familiile formate din 5 persoane;
cate 31 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie.

nu cred. listele cu beneficiarii care primesc s-au facut prin luna mai. numai cei care erau atunci in plata primesc alimentele.

@ginacom
cantitatile difera de la un judet la altul

Alte discuții în legătură

Ajutoare alimentare ue 2012 lore_isac lore_isac Buna ziua, ma puteti ajuta cu o lista oficiala a cantitatilor alimentelor ajutor UE distribuite in 2012? Multumesc (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare ue majagna majagna buna ziua, as dori si eu sa stiu ce cantitate de ajutoare alimentare ue beneficiez tinand cont ca sunt pensionat pe caz de boala pensia mea fiind de 364 ron , ... (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare ue 2012 lore_isac lore_isac Buna ziua, deoarece fratele meu este persoana cu handicap grav beneficiaza si in acest an de alimente oferite de UE prin programul de ajutorare a ... (vezi toată discuția)