avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se calculeaza SET coloane din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se calculeaza SET coloane din apartament

Lociuesc intr-un bloc racordat la sistemul de incalzire centralizat. Recent m-am debransat cu forme legale, iar acum furnizorul in referatul tehnic de specialitate mi-a alocat un SETc = 3 mp ramas pentru cele 4 coloane. Suprafata desfasurata (calculata matematic) a coloanelor este de 2 mp.
Intrebarea este daca coloanele care strabat apartamentul, respectiv SETcoloane este egala/aceiasi cu suprafata desfasurata a coloanelor ? .
Valoare SETc va influenta alocarea unitatilor de consum !
Cel mai recent răspuns: pante , utilizator 21:53, 27 Februarie 2012
Am in fata un document emis de ANRSC catre CET Iasi inca din data de 20.10.2008.
In preambulul documentului se spune:

Avand in vedere prevederile legale in vigoare, alaturat va transmitem modul de stabilire a suprafetei echivalente termic pentru tevile de otel, pexal si polipropilena utilizate in instalatiile interioare de distributie a agentului termic de incalzire, conform studiului realizat de I.N.C.E.R.C. Bucuresti ”

Ceea ce este interesant, este ca in doua pagini alaturate, sunt prezentate tabelar, exemple de tevi cu diametre cuprinse intre 1/2” si 83 mm, pentru materiale din otel, PP si pexal; tabelul contine si un modul de corectie functie de grosimea izolatiei (6mm, 10mm si 50mm). Observ ca sunt prezentate doua ipostaze in care sunt montate aceste conducte, una pentru interior si o alta pentru subsol - diferentele fiind considerabile intre factorii de corectie aplicat conductelor izolate aflate in subsol si cele din interior.
Voi incerca sa scanez aceste documente (mai amu un document f. interesant in care se poate recalcula suprafata utila (de incalzire), in cazul in care se modifica SET-ul corpurilor de incalzire din proiect). stiu ca au fost intrebari pe forum pe aceasta tema si fiecare a raspuns cum a stiut...
Si acest document provine de la ANRSC.
Cum spuneam am sa scanez aceste documente, le voi trimite doamnei Elga care va decide daca merita sa fie atasate la documente utile. Deasemeni cine vrea, poate sa le primeasca direct de la mine, pe mail.
Le puteti posta chiar dv., Adam Grecu, in Documente utile ale forumului si apoi sa aduceti link-ul in Documentatie specifica asociatiei de proprietari, cu un text explicativ in fata, despre ce este vorba si la ce foloseste materialul respectiv.

Ok! Numai sa le scanez la o firma de copiatoare.
Am preluat de pe mp cererea respectiva.
Multumesc.
Buna seara, Dl Grecu,
M-ar interesa si pe mine aceste documente pentru discutia pe care o avem cu firma de repartitoare. Nu am reusit sa le gasesc pe forum,nu stiu daca le-ati postat, sau in ce conditii le pot obtine de la Dvs,
Cu multumiri anticipate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pe apartamente Nickk22 Nickk22 Locuiesc intr-un bloc , unde din constructie unele apartamente , garsoniere in cazul meu , nu au fost prevazute la baie cu calorifer , prin baile respective ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)