avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Furnizare Electricitate Si Taxa TV
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Furnizare Electricitate Si Taxa TV

Buna ziua,

Din nou ma izbesc de absurditatea birocratica .. a vrea sa spun pur romaneasca dar va zic din experienta proprie ca peste tot e la fel.

Deci ... cumoar in 2008 o garsoniera si ma mut in in ea... o scurta perioada dar hai sa zicem .... Fostul proprietar, pentru c-a cerut de la ENEL o adeverinta cum ca n-are restante, a platit vreo 600 RON in avans din cauza ca nu a dus index-ul real de pe contor si i-au facut ei o estimare din burta.

Asta se-ntampla in iulie 2008 .

Ma duc la caseria de la Lizeanu ca sa-mi trec contractul pe numele meu. Raspuns : "Se poate dar tot ce s-a achitat dispare."

Nu mai zic c-am intrebat in fel si chip cum se poate sa "dispara" banii ... dar mna .. nu se putea face nimic si ca atare mi s-a spus "Lasati dom'le ... consumati pana trece de INDEX-ul platit si apoi veniti la noi, platiti diferenta si aunci trecem si contractul."

Trece vremea ... vine si-mi citeste contorul tanti colaboratoarea ENEL .... De vreo 3 ~ 4 ori a venit. Abia prin ianuarie 2009 ajunge consumul la cat platise deja fostul proprietar.

Vine tanti si-mi citeste contorul iar .. in ianuarie parca . Si-mi vine-ntr-adevar si prima factura. Da, n-am primit nici o factura inte iulie 2008 si ianuarie 2009.

Mi s-a parut si normal avand in vedere ca tanti-mi citea contorul si se vedea clar ca era platit consumul.

Factura din ianuarie .. pai consum X si .. SURPRIZA ... = TAXA RECONECTARE ABONAT RAU PLATNIC.

Ma gandesc ca e o erare si sun la ei. Nimic ... "pai stiti .. mergeti la caseria din Lizeanu" .

Imi fac timp si .. PENTRU EROAREA LOR .. ma duc la casieria din Lizeanu , stau la rand la informatii si-ntreb care-i buba.

Raspuns : "Pai daca n-ati platit!!!"

"Ce n-am platit doamna?!?! Va rog sa-mi aratati ce n-am platit .. sau macar printati-mi facturile neplatite .. poate nu le-am primit .. dar le platesc acum!!!".

Era dubios de unde putea sa apara "neplata" cand abia in decembrie mi s-a citit contorul si eram cu 2 sau 3 KW SUB indexul achitat in iulie 2008 .

Dar am zis .. mai ... o fi ... hai sa vedem ....

Imi printeaza doua facturi de prin august si septembrie 2008 ... una cu -73 RON si una cu -138 RON . Da , am scris MINUS !!!

Normal ca sunt socat si-o-ntreb care-i faza ?! Apoi ii spun .. ok .. "da-ti-mi banii ca sa nu mai fiu rau platnic".

Incercand totusi sa ma lamuresc am intrebat daca nu se poate anula TAXA DE RECONECTARE .. ca oricum nu ma deconectase si reconectase nimeni ...

Raspuns : "Facturile nu se anuleaza! Se platesc!"

Norocul meu c-am inregistat VIDEO si AUDIO toata convorbirea ca majoritatea prietenilor nu le-a venit sa creada.

Binentelesc ca eu n-am platit nimic .. contractul n-am putut sa-l pun pe numele meu si .. iaca ... acuma m-alimentez printr-un cablu tras de la un vecin cu care am o intelegere ... practic el nu sta acolo si eu ii platesc factura .

Bun asa ... trece vremea si ma suna recuperatorii ... firme de recuperat creante din partea ENEL. Le explic care-i treaba si .. nu stiu din ce motiv ma lasa-n pace.

Trece vremea si ma suna-n seara asta una de la o alta companie de recuperatori care recupereaza pentru TVR .. ca de ce n-am platit taxa TV .

Ok .. aici e partea cea mai ciudata .. eu nu am TV. Urasc TV-ul si radioul .. nu le-am suferit niciodata. Internetul mi se pare ultra-arhisuficient. Nu am si n-am avut niciodata TV in locatie aici.

Zice : "Nu conteaza! Aveti de plata 32 de lei intre iulie 2008 si aprilie 2009."

Pai cum ?

"Pai s-au emis facturi si trebuie sa le platiti. Trebuia sa faceti atunci o declaratie ca nu aveti TV."

Cine sa faca ?

"Titularul abonamentului."

Pai nu eram eu .. era fostul proprietar si nu puteam sa mi-l transfer ca "dispareau" banii.

"Nu conteaza. Amenda e 40 milioane lei vechi."

Amenda cui ?! ... Pe numele titularului abonamentului!? Pai nu mai locuieste-n Romania de 8 ani .

"Ba pe numele dvs. ca nou proprietar!"

Pai ce vina am eu ?! Si de unde sa stiu eu ca tre sa fac nush ce declaratie!? Ma puneti in fata faptului implinit!

Si chiar s-asa. REALITATEA e ca eu NU DETIN SI NU AM DETINUT NICIODATA APARATURA RADIO TV. Nu se poate sa platesc in detrimentul ADEVARULUI.

"N-aveti cum sa faceti dovada!"

Pai eu tre sa dovedec ca n-am avut ?! Eu am facturat ?! Dovedeste tu ca am avut si apoi factureaza !.

Eu nu stiu ce sa mai fac... sincer nu-mi trebuie curent acolo ca folosesc locatia respectiva doar ca arhiva si becul care mi l-am tras de la vecin mi-e arhisuficient. Eu locuiesc intr-o alta garsoniera fix langa.

Ce sa fac acum ? Nu-mi trebuie contract de la ENEL .. l-au reziliat .. sa fie sanatosi. Dar ce sa fac acuma daca-i apuca p'astia sa ma amendeze cu 4000 RON ?!

Si totusi cum poate ENEL-ul sa-si bata asa joc de mine !? Daca eu aveam nevoie de contract ?!

Si-acuma TVR-ul ?!

Ce solutie imi propuneti?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:11, 7 Decembrie 2011
Dumneavoastra nu prea aveti nici o legatura cu ei, daca vor incerca sa execute pe cineva il vor executa pe titularul contractului, persoana care apare pe factura.

Am avut si eu o situatie asemenatoare cand mi-au estimat intr-o luna 1300 de kw doar pentru ca stau intr-un apartament cu 4 camere si li s-a parut lor ca eu consum mai mult decat un om obisnuit. Rezolvarea a venit dupa o audienta la directorul ENEL.

Cereti o audienta la directorul ENEL si depuneti de asemenea o plangere la ANPC
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Plangere la ANPC am facut dar nu mi-au raspuns in nici un fel. Nici macar o hartiuta. Nimic.
Ati depus plangerea personal la sediul lor si nu v-au raspuns in 30 de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-au facturat exagerat de mulți kw față de cât am consumat și nu-mi permit să plătesc factura. ce pot face în situația disperată în care sunt? Sufletdecaine Sufletdecaine Pe data de 30 noiembrie 2018, am dat index-ul pentru cele doua imobile pentru care am contract cu RCS-RDS. Al doilea index nu a fost primit deoarece nu il ... (vezi toată discuția)
Factura electrica supraevaluata OvidiuCiprian OvidiuCiprian Buna, Vreau sa va expun si eu o problema in legatura cu factura de la electrica daca ma pot exprima asa. In Ianuarie 2013 au venit cei de la electrica sa ... (vezi toată discuția)
Situatie penibila si plata unor facturi "umflate" la enel gabi_marius00 gabi_marius00 Buna ziua, Am o problema care probabil s-au mai confruntat si alti oameni in relatiile cu furnizorul de energie ENEL. Am construit o casa in loc. Bolintin ... (vezi toată discuția)