avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Implicare ZERO
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Implicare ZERO


Se implica tatal sau nu se implica?

Nu...nu se implica...Nici din propria initiativa, nici la solicitarea fostei sotii sau a copiilor...Nu plateste nici macar pensia alimentara...Si nici nu are de gand...Nu vrea, nu pt ca nu are!...Nu contribuie cu NIMIC la nici una dintre nevoile financiare, medicale, educative ale unor copii de 6 ani jumate, respectiv trei ani. ...cu NIMIC!

Ma intreb daca, in cazul asta...SI IN CAZUL ASTA, tatal mai poate fi numit un tata bun si grijului fata de copiii sai?...Ma intreb daca, in cazul asta, tatal mai are drepturi asupra copiilor?...Ptr ca, de obligatii fata de proprii copii,nu se mai pune problema...

Si tot eu ma intreb: Daca tatal nu are nicio obligatie, de ce ar mai avea drepturi?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 22:50, 7 Decembrie 2011
Daca tatal nu plateste pensia alimentara pentru ca nu vrea, nu pentru ca nu are, mama de ce sta in pasivitate? De ce nu solicita infiintarea popririi asupra veniturilor debitorului? Pentru pensia restanta, de ce nu apeleaza la un executor in vederea executarii silite a bunurilor pe care acesta le detine?
Da , e drept, mama sta in pasivitate acum. Dar n-a stat!
Mama a fost la trei avocati si 2 executori. care i-au zis ca, atata timp cat tatal nu-si declara venitul..(adica lucreaza la negru- programare pe calculator -acasa)... mama se lupta DEGEABA ptr drepturile copiilor....

"Doamna, in conditiil astea, legile din Ro sunt facute sa-l protejeze pe el, nu pe dvs"....sunt cuvintele celui din urma executor cu care a vorbit mama.

Asa ca, revin la intrebarea mea: Tatal ar trebui sa mai aiba drepturi asupra copiilor?
O mica intrebare, d-na danaru:
V-a semnat procura sa puteti pleca in strainatate cu copiii ori s-a opus?
Are pretentii la luat copiii in vacanta si in week-end?

Daca la prima intrebare spuneti DA, iar la a doua NU, sunteti o mama fericita.
Fiinca sunt cazuri similare cu a Dvs, care, in plus, limiteaza dreptul de miscare al mamei , dar au pretentii la vacante cu copilul, cand acesta a crescut deja mare.
NU e cazul sa plec in strainatate...deci nu se pune problema...Cel putin pana acum nu s-a pus problema asta...Stie el ce stie...

Si DA, are pretentii sa ia copiii si in weekenduri si de sarbatori si in vacante...
Din moment ce tatal ia copiii, inseamna ca le asigura si cele necesare pentru perioada cat se afla la el, doar nu pleaca copiii de la dv cu pachetelul de mancare...faceti tot posibilul ca acei copii sa stea cat mai mult in compania tatalui, iar aceasta presupune cheltuiala din partea lui.

Alte discuții în legătură

Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Copiii, frumusetea universala privita din prisma sufletului meu si parintii, din pacate deveniti inapti, inadaptati samd ! ContSters441019 ContSters441019 N-am sa va salut cu banalul \"bun/a gasit/ ziua\" pentru ca, de mult timp nu mai gasesc nimic bun in zi/noapte.. Dar sper ca aceasta misiva sa va gaseasca ... (vezi toată discuția)
Custodie copii din concubinaj. are importanță că mama nu are deocamdată loc de muncă? Ivanoaia lacramioara Ivanoaia lacramioara Buna ziua as avea si EU nevoie de un sfat. Am o relatie de concubinaj de 6 ani din care am doua fetite de 2 respectiv 4 ani.Concubinul meu are un caracter ... (vezi toată discuția)