Buna ziua.
Am incheiat o polita de asigurare academica cu asigurare suplimentara de sanatate. Primind dosarul si polita de asigurare am constatat ca polita nu pare a fi in original..mai exact scanta si listata color, plus ca eu ca beneficiar al politei nu a trebuit sa semnez pe ea, doar asiguratorii au semnat. In dosar mi-au trimis conditii generale ale contractului de asigurare, conditii specifice ale optinunii suplimentare de sanatate, dar aici de asemenea nu am semnat si eu in caitate de beneficiar ci doar ei asiguratorii...iar numele meu nu este trecut niciunde in aceste contracte, conditii...etc. Doresc sa vorbesc din nou cu ,consultantul, dar pana atunci am vrut sa cer o parere... asa se incheie in general o polita de asigurare?multumesc
Politele de acest gen se emit de obicei de administratia centrala si de regula semnaturile conducerii sunt cu parafe si nu originale. Nucred ca polita dv este falsa sau gresita ci corect intocmita. Atata timp cat ati platit prima rata si aveti chitanta aceste documente constituie proba in cazul unui eventual prejudiciu. Pastrati toate documentele primite pt orice eventualitate. Polita o puteti rascumpara dupa minim trei ani conforrm conditiilor pe care chiar dv le-ati enuntat dar in acest caz nu va puteti rascumpara suma depusa ci numai o mica parte conform graficului de rascumparare p e care il aveti anexat la polita. Cu cat polita se rascumpara mai aproape de termenul de maturitate de 15 ani in cazul dv cu atat suma pe care o veti primi este mai mare.
multumesc domnule Adrian.
Asta doream sa aflu ..daca politele de acest gen sunt in marea lor majoritate emise in copie...si nu in original.dar eu nu trebuia sa semnez pe polita? si in plus nu am semnat niciun contract mi s -au emis doar niste conditii generale si speciale semnate doar de ei...un contract nu se semneaza de ambele parti? multumesc din nou!!
Ar fi mai bine sa verificati cererea de asigurare ... se poate ca odata cu semnarea acesteia sa va fi dat acordul de a emite polita de asigurare si totodata sa fi luat la cunostinta conditiile de asigurare.
Am revenit
1. Am primit copie dupa cerere de asigurare. Da in aceasta cerere scrie undeva ca accept conditiile contractului de asigurare generale si speciale, ca am luat la cunostinta de intregul continut si sunt de acord.probabil de aceea nu a mai trebuit sa semnez nici un alt contract.oricum am inteles ca sunt stas.
2. mi s-a explicat ca la ei pe polita nu semneaza si beneficiarul, ca toate documentele sunt emise in aceasta forma adica scante.....nici acum nu inteleg de ce.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.