avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nr de ordine CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nr de ordine CF

Explicati din punct de vedere cadastral, referitor la un imobil, cat reprezinta numar de ordine A(1-2)?

[Editat - aveti posibilitatea sa platiti un avocat sau un notar daca pretindeti exclusivitate. Pe forum nu sunt restrictionate raspunsurile in functie de pregatirea profesionala. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:39, 21 Mai 2012
Legea cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996, modificată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2004, aprobată prin Legea nr. 499/2004 - Art.21:

Cartea funciară este alcătuită din titlu, indicând numărul ei şi numele localităţii în care este situat imobilul, precum şi din trei părţi:
A. Partea I, referitoare la descrierea imobilelor, care va cuprinde:
a) numărul de ordine şi cel cadastral al fiecărui imobil;
b) suprafaţa terenului, categoria de folosinţă şi, după caz, construcţiile;
c) amplasamentul şi vecinătăţile;
d) valoarea impozabilă.
B. Partea a II-a, referitoare la înscrierile privind dreptul de proprietate, care cuprinde:
a) numele proprietarului;
b) actul sau faptul juridic care constituie titlul dreptului de proprietate, precum şi menţionarea înscrisului pe care se întemeiază acest drept;
c) strămutările proprietăţii;
d) servituţile constituite în folosul imobilului;
e) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum şi acţiunile privitoare la proprietate;
f) orice modificări, îndreptări sau însemnări ce s-ar face în titlu, în partea I sau a II-a a cărţii funciare, cu privire la înscrierile făcute.
C. Partea a III-a, referitoare la înscrierile privind dezmembrămintele dreptului de proprietate şi sarcini, care va cuprinde:
a) dreptul de superficie, uzufruct, uz, folosinţă, abitaţie, servituţile în sarcina fondului aservit, ipoteca şi privilegiile imobiliare, precum şi locaţiunea şi cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 ani;
b) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum şi acţiunile privitoare la drepturile reale înscrise în această parte;
c) sechestrul, urmărirea imobilului sau a veniturilor sale;
d) orice modificări, îndreptări sau însemnări ce s-ar face cu privire la înscrierile făcute în această parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune vanzare-notare in cf katalyn7 katalyn7 buna seara, Am intalnit urmatoarea situatie : in cartea funciara a fost notata o promisiune de vanzare la foia C, la sarcini.Contactati cei de la CF refuza ... (vezi toată discuția)
Infintare sc cu acte false anabela33 anabela33 s-a infintat o firma care si-a stabilit drept sediu social o proprietate in indiviziune. La dosarul intocmit in vederea inscrierii ca sc , s-a depus un extras ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in cf nu este constitutiva de drepturi Irina S. Irina S. Ma ajutati va rog, sa gasesc in L:7/96 articolul din care sa reiasa ca inscrierea in CF nu este constituitva de drepturi? Multumesc. (vezi toată discuția)