avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal vs civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal vs civil

Am o nelamurire legata de o situatie cel putin ciudata #-o:
- este vorba despre un proces penal incheiat cu condamnarea reprezentantilor primariei la inchisoare cu suspendare.
- aceeasi cauza, dar intr-un proces civil nu a acceptat decizia definitiva si irevocabila a procesului penal, este posibil asa ceva? se pare ca da...
Da este posibil!

Condamnarea penala este una, iar procesul civil este alta... nu este obligat judecatorul in civil sa aplice sentinta data in penal, decat daca exista solutionata si latura civila in cadrul procesului penal.

Dar, daca a existat o latura civila in procesul penal, atunci ce rost mai are sa deschideti un proces civil????

Cred ca trebuie sa dati mai multe detalii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă puterea de lucru judecat a procesului penal în procesul civil? sphinx sphinx Am deschis o actiune civila care, in faza de recurs, a fost suspendata deoarece a inceput procesul penal in aceeasi cauza, proces in care aveam calitate de ... (vezi toată discuția)
Rezultat condamnare delapidare BIGHY BIGHY Buna ziua,un amic a primit pedeapsa dupa un an de proces,un an de inchisoare pentru delapidare, care se suspenda dar este obligat sa plateasca daune:\"În baza ... (vezi toată discuția)
Recurs Fane28 Fane28 Daca fac recurs in procesul penal care sa incheiat, eu am fost parte civila si inculpatului nu ia dat inchisoare cu ezecutare doar suspendare , intrebarea ... (vezi toată discuția)