avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicare fotografie fara acordul autorului
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicare fotografie fara acordul autorului

Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea castig de cauza sau nu?
Mentionez faptul ca fotografia e realizata cu aparatul propriu si editata in photoshop, expusa pe un blog personal; nu sunt eu subiectul din acea fotografie, ci doar am realizat-o; detin atat originalul, cat si prelucrarea ps, in format electronic.
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 01:22, 13 Decembrie 2011
@cga43
Multumesc mult pentru sfaturi.
Exista deja pe blog(grup) un capitol "Termeni si conditii de utilizare", in care cred eu ca am scris destul de clar ca nu se pot copia/reproduce imagini sau materiale fara acordul scris al detinatorului blogului(grupului). E adevarat ca doar membrii grupului au acces la acel capitol (folder), insa specificatia de a-l citi apare scrisa pe pagina principala (unde absolut toata lumea poate vedea); adica, cine vrea sa-l studieze, o face chiar daca devine membru al grupului apoi il paraseste.

Sfatul de a lua legatura cu cei care gazduiesc site-ul mi se pare foarte util. Doar ca nu stiu cum sa-i caut... voi incerca totusi.

Intr-adevar, nu imi convine varianta deschiderii unui proces, insa daca nu vor elimina fotografia (sau macar sa indice sursa exacta de unde provine - blogul(grupul) meu), voi fi nevoita sa incerc si pe acea cale.

ioanon a scris:
Sfatul de a lua legatura cu cei care gazduiesc site-ul mi se pare foarte util. Doar ca nu stiu cum sa-i caut... voi incerca totusi.

1. ping hostname, get the ip
2.
option 1: trace the result
option 2: query the ip (whois) on ripe.net

Daca instructiunile de mai sus sunt prea criptice (desi nu sunt), revin cu explicatii. La ora asta nu functionez nici eu in parametri normali.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
cga43, utilizator
cga43 a scris:

ioanon a scris:

1. ping hostname, get the ip
2.
option 1: trace the result
option 2: query the ip (whois) on ripe.net

Daca instructiunile de mai sus sunt prea criptice (desi nu sunt), revin cu explicatii. La ora asta nu functionez nici eu in parametri normali.

Nu am mai incercat "pasii" (dar o voi face, din curiozitate), deoarece prolema mi s-a rezolvat: am luat legatura cu medicul al carui nume aparea in articol, acesta rezolvadu-mi practic problema - intreg articolul a fost sters (nu doar poza respectiva).

Mutumesc inca o data pt. ajutorul acordat.
Ma bucur ca ati rezolvat fara sa va complicati inutil existenta cu plangeri, procese samd.

Nu am intentionat (ma repet acum) sa va dau niste instructiuni criptice, dar am mizat pe un minimum de cunostinte ale Dvs. Ele pot fi criptice doar pentru cineva care nu a deschis niciodata o fereastra de comanda, dar sunt "floare la ureche" pentru un utilizator mediu de Windows si / sau www.

(testing)
Pinging www.avocatnet.ro
> reply from 212.146.105.158 = [xx ms]

tracing route to 212.[...]
[...]
host 7 [...] 81.196.193.198
host 8 [...] r11-ten4-2-3602.buh7.ro.gtsce.net [193.226.179.181]
host 9 [...] 193.226.179.82
host 10 [...] www.avocatnet.ro [212.146.105.158]

querying 193.226.179.181 on ripe.net:

[...]
netname: RO-KPNQWEST-ODA
descr: KPNQwest Romania - Oradea POP
[...]
role: GTS Telecom Romania Operations
address: GTS Telecom Romania

Nu v-am dezvaluit nici un secret. Sunt informatii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la difuzarea de material cu caracter personal BEmanuel87 BEmanuel87 Buna ziua. Asist la un gen de scandal-circ pe care mi-l imputa un utilizator al internetului care activeaza in aceeasi comunitate cu mine. Am primit la un ... (vezi toată discuția)
Mai risc un proces daca am retras foto postata fara drept pe blog? sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Am facut o gafa, pentru care imi pare rau acum, dar cred ca e prea tarziu. Detin un blog personal in care am postat unele obiecte personale spre ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)