avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model cerere divort prin acordul partilor fara copii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model cerere divort prin acordul partilor fara copii sau partaj

Va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie pe mail modelul de cerere de divort prin acordul partilor fara copii sau partaj.
Adresa mea de mail este marian_seitan2002@yahoo.com
Va multumesc
Actiune de divort
Domnule presedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat in_________, judetul________, str.________, nr.___ , etajul___, apart.___, chem in judecata pe sotul meu________ domiciliat in________ , judetul________, str.______, nr._______, etajul___, apart.___, pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa desfaceti casatoria incheiata intre subsemnata si paratul ______, la data de_____ si inscrisa in registrul de stare civila sub nr._____ din acel an, obligand, totodata, pe parat sa-mi plateasca cheltuielile de judecata.
Motivele actiunii sunt urmatoarele (le puteti adapta in functie de problemele dumneavoastra, cererea este doar un model):
In fapt, paratul a manifestat de la inceputul casatoriei noastre o atitudine fizica violenta supunandu-ma pe mine si fiica mea la grave abuzuri fizice si psihice inca de la inceputul casniciei noastre.
Consider ca aceasta comportare a sotului meu constituie un motiv temeinic de desfacere a casatoriei, a carei continuare nu mai este posibila din punctul meu de vedere. Mentionez ca din casatoria noastra nu au rezultat copii .
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 38 din Codul familiei.
In dovedirea ei inteleg si ma folosesc de proba cu martori, pentru care propun pe:
1.________, domiciliat in_____, judetul____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____;
2.________, domiciliat in_____, judetul_____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____.
Depun prezenta actiune, precum si copie autentificata de pe certificatul constatator al casatoriei incheiate intre mine si parat, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.
Semnatura reclamantului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere divort personalizata Robertx Robertx Buna ziua, de ceva timp ma documentez pe internet despre actiunea de divort. Ma documentez pentru mama, se chinuie cu barbatu asta de cand s-au casatorit, ... (vezi toată discuția)
Cerere divort andreescugetta andreescugetta Buna ziua, as vrea a divortez de sotul meu, desi acesta nu doreste. Motivele sunt multe, unul din ele cel mai important fiind bautura. as vrea sa divortez din ... (vezi toată discuția)
Actiune divort florance01 florance01 va rog sa ma ajutati cu un model de actiune de divort, din care sa reiasa ca: - reclamant este sotul, - nu este de acord ca fosta sotie sa si pastreze ... (vezi toată discuția)