avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare

cum se executa pedeapsa cu suspendare?in penitenciar sau acasa
de exemplu la 7 ani rog raspuns
Cel mai recent răspuns: danutz30 , utilizator 18:34, 9 Decembrie 2011
Daca e cu suspendare, sunteti liber. Daca mai infaptuiti vreo infractiune in timpul asta de 7 ani, suspendarea se revoca.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Si veti face si aceasta pedeapsa ,deci cumul .Asa ca,mare atentie.
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei presupune asa cum reiese si din continut , ca executarea pedepsei cu inchisoarea este suspendata conditionat pe perioada termenului de incercare, termen de incercare care se compune din cuantumul pedepsei aplicate, la care se adauga un interval de timp de 2 ani.
Exemplu:
-daca pedeapsa aplicata este de 2 ani, termenul de incercare este compus din cuantumul pedepsei aplicate de 2 ani plus inca 2 ani= total 4 ani care se calculeaza de la data ramanerii defininitive a hotararii de condamnare.
Nu se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei in cazul unei pedepse de 7 ani .
Art.81 c.pen.
Conditiile in care se poate aplica o astfel de pedeapsa sunt prevazute de art 81 c.pen.
Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.

Art.83 si 84 prevad situatiile in care se revoca beneficiul suspendarii conditionate a excutarii pedepsei.
Art.83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.

Art.84
Revocarea în cazul neexecutării obligaţiilor civile
Dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii.




dar art.83 spune ca daca savarsesti o noua infractiune...dar daca esti condamnat pt o alta infractiune mai veche???
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare in termenul de incercare? daniela_dany88 daniela_dany88 Sotul meu a condus fara permis si a fost prins, i s-a dat o pedeapsa de 10 luni cu suspendare. Acum cateva luni a condus iarasi fara permis si a fost prins. Ce ... (vezi toată discuția)