avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Confidentialitate ofertanti procedura achizitii
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Confidentialitate ofertanti procedura achizitii

Buna ziua.

As vreau sa stiu care sunt actele normative care reglementeaza confidentialitatea in domeniul fondurilor europene nerambursabile (FSE).
De unde si pana unde se intinde aceasta confidentialitate?

Concret, in cadrul unui proiect finantat POSDRU, pentru achizitia serviciilor de audit financiar, s-a cerut ofertantilor dovada ca au auditat cereri de rambursare, solicitare respinsa de ofertanti pe motivul ca aceste documente sunt confidentiale.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:48, 8 Decembrie 2011
dovada unui audit se poate face sub forma unei recomandari din partea beneficiarilor pe care i-ati auditat, nu cred ca s-a cerut raportul de audit care este confidential
Buna ziua,
Interesant! Cum au respins ofertantii furnizarea unui document prevazut mai mult ca sigur in documentatia aferenta achizitiei si care in mod cert constribuia la criteriile de calificare.Poate s-au depus oferte din care a lipsit dovada solicitata si a fost respinsa oferta?
dvs sunteti beneficiarul proiectului sau unul din ofertanti?
Eu sunt reprezentant al beneficiarului proiectului, cel care a organizat procedura de achizitie.

Procedura inca nu a fost finalizata, inca nu s-a implinit termenul limita pentru depunerea ofertelor. Insa am primit solicitare din partea unui ofertant pentru modificarea criteriilor de selectie, dupa cum am mentionat mai sus.
Orice fisa referitoare la un contract similar trebuie, in principiu, insotita de copie dupa contract si o recomandare din partea clientului respectiv, sau invers: orice recomandare trebuie insotita de copie dupa contract.
Poate nu au vrut sa se vada sumele prevazute in contracte, nu cred ca li s-au solicitat lucrarile respective. Insa membrii comisiei de evaluare trebuie sa respecte urmatoarele:

Art.74, alin.(1) şi (2) din HG nr.925/2006, cu modificările şi completările ulterioare:

(1) Pe parcursul desfăşurării procesului de evaluare, comisia şi experţii cooptaţi au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra conţinutului ofertelor, precum şi asupra oricăror alte informaţii prezentate de către candidaţi/ofertanţi, a căror dezvăluire ar putea aduce atingere dreptului acestora de a-şi proteja proprietatea intelectuală sau secretele comerciale.
(2) Încălcarea angajamentelor referitoare la confidenţialitate se sancţionează conform
legii, disciplinar sau penal.


Completare
Acum am vazut ca ati scris ca sunteti ''beneficiarul'' :)

Daca aveti in Declaratia privind eligibilitatea un punct asemanator cu acesta:

Subsemnatul declar ca informatiile furnizate sunt complete si corecte in fiecare detaliu si inteleg ca autoritatea contractanta are dreptul de a solicita, in scopul verificarii si confirmarii declaratiilor, situatiilor si documentelor care insotesc oferta, orice informatii suplimentare privind eligibilitatea noastra, precum si experienta, competenta si resursele de care dispunem.

atunci nu aveti, in opinia mea, de ce sa modificati criteriile - confidentialitatea zic eu ca este o cerinta care se refera la dvs.



Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art. 11 alin. 4 din hg nr. 925/2006 actualizata tarola odeta tarola odeta Un ofertant participant la o licitatie uzeaza de dreptul prevazut de art. 11 alin.4 din HG 925/2006, actualizata si a depus o Declaratie pe propria raspundere ... (vezi toată discuția)
Solicitare documente oferta contracandidat AndreiAno AndreiAno Bună ziua, Sunt membru al unei comisii de evaluare şi după şedinţa de deschidere, unul din ofertanţi a solicitat în scris invocând prevederile Legii ... (vezi toată discuția)
Derulare licitatiem deschise conform legii achizitiilor publice Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Stie cineva cum se deruleaza conform legii, adica conform literii legii o procedura de licitatie deschisa. Adica efectiv nu asa din practica. Eu am fost la ... (vezi toată discuția)