avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mai avem voie sa ne aparam?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mai avem voie sa ne aparam?

buna....in urma cu cateva luni am fost agresat de 2 indivizi, rezultand o incaierare. imi e cam greu sa ma exprim dar in principiu unul ma tinea( din spate) si celalalt era in fata mea atacandu-ma. in incercarea mea de ascapa de stransoare cred ca am scos 2 dinti celui care ma tinea . acuma am ajuns la procuror si sunt acuzat (martorii se pare ca imi dau dreptate)dar nu am un certificat medico-legal care sa ateste faptul ca am fost lovit (rog seriozitate). va multumesc. astept cu nerabdare un raspuns.#-o
Ar fi indicat sa aveti aparator , desigur .
Deocamdata va multumesc pentru interesul acordat, am sa revin pe data de 13 am o sa stiu de fapt despre ce este vorba
Avand in vedere ca fapta este incadrata ca si penala este obligatoriu sa fiti insotit de un avocat. Localul unde s-a produs incidentul nu era prevazut cu camere de supraveghere ? Agresorii consumasera bauturi alcoolice ? In prima faza, agresorul cum a motivat fapta ( atacul ) ? Ei sunt obisnuiti ai localului ?
Da consumasera bauturi alcoolice inainte si frecventau localul, nu foarte des,(eu acolo imi beau cafeaua de obicei).Una dintre barmane umblase cu tipul care m-a atacat sustinand ca ar fi ceva intre mine si ea ceea ce e fals!!
Bine v-ati nascut, stimabile.

Se putea scrie "bine v-ati nascut in Romania" numai ca spre marea mea nedumerire si sincera dezamagire, am intalnit un caz similar undeva, foarte departe de tara asta.

Niste golani au atacat cu batele de baseball un mosneag la vreo 80 de ani, care statea pasnic pe veranda casei lui. Caz real. Omul, desi arata jalnic la mutra, avea o conditie fizica buna si a reusit sa ajunga destul de rapid in casa, de unde a luat pusca si a iesit cu ea afara. Golanii intrasera dupa el in casa, fiind vorba despre o tentativa de jaf, dar vazandu-l cu pusca incepusera sa se retraga in relativa dezordine. Omul a tras un foc in aer, iar doi golani au aruncat in momentul acela cu pietre in el, moment cand batranul a indreptat pusca spre ei si a tras din nou. Cu alice, nu cu cartus, asa ca a provocat doar daune trecatoare unui dos de golan.

Ei bine, mosul a fost arestat imediat pentru tentativa de crima. Golanii nu au avut nicio problema, dat fiind ca una la mana erau minori, doi la mana imediat a sarit un nenea avocat de la o ditamai firma in ajutorul lor (unul dintre derbedei era p "beizadea", dupa cum se numesc exemplarele in presa noastra tabloida..., iar tata beizadelei avea bani de avocati buni, ca deh, asa-i in tenis !). Plus ca s-a nimerit ca unul dintre golani sa fie "minoritate vizibila", ceea ce a dus la o alta acuzatie, pe cat de absurd poate sa sune, si anume de atac motivat rasial, in sensul ca mosneagul de aia trasese in fundul unuia, si nu in dosul tuturora. Din cauza ca purtatorul acelui fund nu era caucazian (alb), ceea ce in mintea incetosata a procurorilor insemna ca mosul alesese victima pe criterii rasiale. Adica era rasist, ceea ce comporta circumstante agravante extrem de dure.

Cam asta se intampla pe la alte case mai mari. Daca sunteti curios ce s-a intamplat cu mosul, am sa va dumiresc, insa finalul e trist. Ceea ce pot sa va sugerez este ca data viitoare cand va ia cineva la bataie, sa stati linistit si eventual, in pauza dintre doi pumni incasati, sa rugati asistenta sa faca niste poze, eventual ceva audio, care sa arate ca dumneavoastra aveati mainile la spate si mureati cu gandul la democratie.

Exemplul nu este scornit, pentru ca tot undeva, intr-o tara care serveste drept exemplu din punct de vedere al civilizatiei, s-a intamplat ca pe la 1 noaptea sa aud niste urlete ca din gura de sarpe. O femeie striga, dar rau de tot, cerand sa fie salvata. Am iesit de indata pe balcon s avad ce se intampla, era sambata noaptea si aveam o paranghelie cu niste amici, doar ca sa vedem, consternati, ca tipa avea vreun metru cincizeci, dar de grasa, era obeza. Langa ea, la ceva distanta, se afla, stand drept si in picioare, o matahala cam la 1.90 inaltime. Ei bine, duduia ii tragea niste pumni in coaste matahalei de ne durea pe noi burta vazand ce se intampla, iar in vreme ce el statea CU MAINILE LA SPATE (luati exemplu, doar asa puteti dovedi ca nu aveati intentia sa pocniti agresorul !), femeia urla ca ea e cea batuta.

Vreau sa va spun ca la venirea Politiei, barbatul a fost pus sa stea in genunchi si cu mainile puse pe cap, dupa care bagat cu ghionturi in masina, in vreme ce tipa (duduia supraponderala, mica si violenta) era... consiliata de o madam politist. Noi asistam de pe balcon la faza, sincer impresionati de lectia de democratie care se dezbraca lasciv in fatza noastra, in toata nuditatea ei.

Asadar, mult succes, draga omule, si nu uita, Republica Congo asteapta cu bratele deschise refugiatii din Romania...

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte Constantinescu Andrei Constantinescu Andrei Buna ziua, Am fost agresat, iar aceasta s-a soldat(in urma certificatului medico-legal) cu mai multe masiv gingival echimozat, echimoza+eroziune in diferite ... (vezi toată discuția)