avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mai avem voie sa ne aparam?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mai avem voie sa ne aparam?

buna....in urma cu cateva luni am fost agresat de 2 indivizi, rezultand o incaierare. imi e cam greu sa ma exprim dar in principiu unul ma tinea( din spate) si celalalt era in fata mea atacandu-ma. in incercarea mea de ascapa de stransoare cred ca am scos 2 dinti celui care ma tinea . acuma am ajuns la procuror si sunt acuzat (martorii se pare ca imi dau dreptate)dar nu am un certificat medico-legal care sa ateste faptul ca am fost lovit (rog seriozitate). va multumesc. astept cu nerabdare un raspuns.#-o
lzak7260 a scris:

D-le heniu sunt perfect curat in ceea ce priveste, nu am nici macar cea mai mica amenda de pe planeta asta si da totul a fost asa din senin fara sa-l fi provocat in vreun fel
Dupa cum am spus si mai sus am depus plangere si nu s-a intamplat nimic pentru ca nu am avut certificat IMNL , si nu am putut dovedi ca am fost victima unei agresiuni au primit o mica amenda amandoi
..totul pare super OK cica sunt acuzat pentru lovire, tipul a depus plangerea impotriva mea si a patronului localului respectiv deoarece nu-si mai aminteste cine l-a lovit,in declaratiile date la politie cica a declarat ca nu am fost eu cal care am cauzat lezarea dintilor lui ( sunt dintii din fata 2) oricum am fost cu un avocat si se pare ca o sa fie bn

Să nu mi-o luaţi în nume de rău şi sper să trageţi de-aici învăţăturile de minte şi de rigoare, chiar dacă aţi servit doar un suc în crâşmă şi vă consideraţi un cetăţean model! Cu intratul şi staţionarea în crâşmă este ca şi cum ai căuta-o singur cu lumânarea! Aşa gândeam şi eu, că se va rezolva, că doar persoana rămasă fără dinţi nu o fi vreo somitate care frecventează localurile, fapt care i-a generat ,,amnezia” de după conflict! Bucuraţi-vă dacă veţi scăpa atât de ieftin şi că nu v-a anchetat cineva care nu poate fi dus cu preşul! Mulţumiţi-i îngerului d-voastră păzitor pentru asta! Cred că sunteţi conştient că ar fi putut fi cu mult mai rău pentru d-voastră şi legea este destul de drastică la acest capitol! Dacă persoana vătămată ar fi avut ,,relaţii” sau ar fi ,,ocolit” Procuratura şi Poliţia şi v-ar fi chemat direct în judecată puteţi fi sigur că nu scăpaţi atât de uşor!
Asa este, se putea ajunge mult mai departe, la lucruri mult mai neplacute. Ati facut foarte bine ca v-ati angajat un aparator. Asta e cea mai buna solutie pentru situatii de genul, dar, din pacate, noi romanii ne uitam intai la bani si dupa la restul
HeniuV a scris:
Dacă persoana vătămată ar fi avut ,,relaţii” sau ar fi ,,ocolit” Procuratura şi Poliţia şi v-ar fi chemat direct în judecată puteţi fi sigur că nu scăpaţi atât de uşor!

Ma scuzati, cum sa ocoleasca politia si parchetul? Adica sa mearga direct pe civil?

In orice caz , chiar daca nu ati formulat plangere penala , vor fi de importanta vitala declaratiile unor eventuali martori care au asistat la incident , cu ajutorul carora se poate probabil dovedi participatia dvs. la agresiune si mai ales , daca modul dvs. de a raspunde la actiunea presupusilor agresori a fost unul disproprtionat fata de atacul acestora , ca si si imprejurarile certe ale desfasurarii altercatiei despre care aratati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte Constantinescu Andrei Constantinescu Andrei Buna ziua, Am fost agresat, iar aceasta s-a soldat(in urma certificatului medico-legal) cu mai multe masiv gingival echimozat, echimoza+eroziune in diferite ... (vezi toată discuția)