avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Data dobandirii calitatii de avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Data dobandirii calitatii de avocat stagiar

Buna seara...as avea nevoie de ajutor intrucat nici macar avocati definitivi n-au putut sa ma ajute cu acest aspect
Situatia este urmatoarea : daca am incheiat un contract de colaborare cu un avocat definitiv,contract incheiat la data de 28 martie 2011 ( decizia de admitere in profesie ridicand-o in jurul datei de 17 martie 2011),specificandu-se in acest contract ca isi va produce efectele la data incheierii si semnarii de catre parti ( si nu de la data avizarii de catre decan), insa nu m-am inscris inca in tabloul de avocati stagiari...si doresc sa fac cererea la barou in decembrie 2011 in vederea inscrierii in tablou,cand se capata calitatea de avocat stagiar? La data deciziei de inscriere in tablou sau retroactiv, de la data incheierii contractului?

In speranta ca ma veti lamuri,va multumesc deosebit..
PS.: as dori un raspuns 100% sigur,nu pareri
Cel mai recent răspuns: Andreea Iacsa , Avocat 14:25, 16 Decembrie 2011
Art.1 alin.2 din Legea 51/1995: Profesia de avocat se exercita numai de avocatii inscrisi in tabloul baroului din care fac parte.

Art.278 alin.2 din Statutul profesiei: Solicitantul care a promovat examenul de primire in profesie obtine dreptul de a fi inscris in profesie. La cerere, acesta va fi inscris in Tabloul avocatilor (...) prin hotararea consiliului baroului.

Art.18 alin.1 din Lege: La inceputul exercitarii profesiei avocatul efectueaza in mod obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, timp in care are calitatea de avocat stagiar.

Art.280 alin.1 din Statut: Durata stagiului este de 2 ani, calculata de la data inscrierii in Tabloul avocatilor.


P.S. Raspunsul nu e o parere... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)
Examen admitere da inscriere in tabloul avocatilor nu??? Costin Gheorghe Costin Gheorghe Buna dimineața ! Am întâmpinat o problema în înscrierea in tabloul avocaților ce mi se pare cel puțin ciudată. Sunt absolventul examenului de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)