avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - Atentie au aparut primii brokeri falsi !!!

COMUNICAT DE PRESÃ - CSA

Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii



Comisia de Supraveghere a Asigurărilor atentionează opinia publică asupra aparitiei unor firme, care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de ”obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât si bonusuri din performanțele echipei”.
CSA precizează că activitătile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurări, sunt în afara legislatiei în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).
“Avertizăm că activitatea acestor societăti comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurări, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Această atentionare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plătii unor prime de asigurare”, a declarat presedintele CSA, domnul Constantin Buzoianu.
CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent că acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se încheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati să desfăsoare activitate în piata de asigurări.
Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise în aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfăşoară pe teritoriul României activitate de intermediere în asigurări, conform dreptului de stabilire şi libertăţii de a presta servicii, după caz”.

"Felicitari" celor care au semnat astfel de adeziuni: =D>
[ link extern ]

Cateodata suntem atat de "creduli"... mai grav este ca ne autocompatimim si nu facem publice astfel de practici pentru a se lua masuri.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 11:51, 26 Ianuarie 2012
Astra nu a fost obligata sa isi retraga asigurarea de pe piata , li s-a interzis temporar vanzarea pana la solutionarea neregulilor constate de catre CSA.
Destul de corect....... au jucat cartile pe fata ... si au fost sanctionati pentru asta .
Pe ceilalti cine oare ii va sanctiona ... cine constata ca sunt in inegalitate .... ?

Cami_G a scris:

Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza! Cititi pe site-ul CSA faptul ca au fost obligati sa-si retraga asigurarea Medica Bonus de pe piata (Astra) si au fost amendati cu suspendarea temportara partiala a activitatii.
[ link extern ]
[ link extern ]


Nu cred ca Donca lucreaza in acest moment in sistem MLM... la asta m-am referit .
Ceea ce a facut Astra sau fac si alte societati de asigurari ...... este "cat de cat mai corect " ... faceau asta la orice contract de asigurare facultativ .
Macar ei au fost sanctionati pentru nereguli ... si asta numai pentru faptul ca sunt autorizati sa vanda asigurari .
Daca Donca nu este autorizat in acest domeniu pe el cine il va sanctiona?


Sunt interesante schimbarile dvs. de opinie "dupa cum bate vintul", sau mai degraba "din ce directie bate".
La un moment dat spuneti ca "nu exista lege" si apoi afirmati ca - ceea ce "ei" - adica acei ce au fost sanctionati pentru acel contract cu acea clauza de novatie - pare ORICUM mai corect (adica pentru "ei" exista deja o lege?).
In aceste conditii cind suntem seriosi si cind nu suntem?
Mai spuneti si ca va este cunoscut ordinul care CSA permite sistemul MLM in asigurari, dar postatati un comentariu "vechi", anterior acestui ordin.
Analizati, sintetizati si incercati sa nu mai faceti analogii de genul MLM = PREXENETISM, este jenant.
Aurelia Tiribentea


InsuranceLogistics a scris:

Nu cred ca Donca lucreaza in acest moment in sistem MLM... la asta m-am referit .
Ceea ce a facut Astra sau fac si alte societati de asigurari ...... este "cat de cat mai corect " ... faceau asta la orice contract de asigurare facultativ .
Macar ei au fost sanctionati pentru nereguli ... si asta numai pentru faptul ca sunt autorizati sa vanda asigurari .
Daca Donca nu este autorizat in acest domeniu pe el cine il va sanctiona?





NU va suparati dar aveti informatii ca Donca vinde asigurari ?
Eu stiam ca doar formeaza si antreneaza echipe care vor face asta la momentul autorizarii .
Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru

Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul legii sanatatii, la cererea premierului Emil Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a cerut public Guvernului vineri seara retragerea proiectului.

Proiectul a fost sters deja de pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii.


Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar a fost retras din dezbaterea publică.

"Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc", a anunţat Guvernul, într-un comuncat remis NewsIn.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că-i cere public premierului Emil Boc să retragă proiectul care vizează reforma în sănătate.

"Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte puţini o vor, probabil medicii mai tineri sau cei la mijloc de carieră. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea. Înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sătătate", a argumentat Băsescu.

"În aceste condiţii, pot spune că cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în sănătate. Am disc cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru, o fac eu pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiecte de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului", a mai spus preşedintele.

Băsescu le-a mulţumit celor care au elaborat legea sănătăţii şi a susţinut că aceştia riscau să devină "următorii inamici publici", punctând că nu pot fi "batjocoriţi" nişte specialişti în acest mod.

"Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de sănătate", şi-a încheiat preşedintele intervenţia.


Uite cum mi se adeveresc banuielile.... unii s-au umplut de bani din dezbaterea acestei legi.... iar "viitorii agenti" in acest domeniu au luat plasa inca o data de la oameni precum Donca......
Acum cred ca vor iesi in strada cei "80.000 de agenti"... =D>

Avand in vedere faptul ca suntem inca in "criza" si marea majoritate a populatiei au castiguri medii sau mici aceasta lege nu consider ca era binevenita in aceste circumstante. Va veni si timpul ei bineinteles....
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Bravoooo.... am pierdut 65 ron dar macar nu murim prosti.....

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, dupa ce basescu a cerut public acest lucru Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul ... (vezi toată discuția)
Reforma sanatatii! b.alin b.alin Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune ... (vezi toată discuția)