avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - Atentie au aparut primii brokeri falsi !!!

COMUNICAT DE PRESÃ - CSA

Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii



Comisia de Supraveghere a Asigurărilor atentionează opinia publică asupra aparitiei unor firme, care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de ”obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât si bonusuri din performanțele echipei”.
CSA precizează că activitătile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurări, sunt în afara legislatiei în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).
“Avertizăm că activitatea acestor societăti comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurări, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Această atentionare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plătii unor prime de asigurare”, a declarat presedintele CSA, domnul Constantin Buzoianu.
CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent că acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se încheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati să desfăsoare activitate în piata de asigurări.
Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise în aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfăşoară pe teritoriul României activitate de intermediere în asigurări, conform dreptului de stabilire şi libertăţii de a presta servicii, după caz”.

"Felicitari" celor care au semnat astfel de adeziuni: =D>
[ link extern ]

Cateodata suntem atat de "creduli"... mai grav este ca ne autocompatimim si nu facem publice astfel de practici pentru a se lua masuri.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 11:51, 26 Ianuarie 2012
InsuranceLogistics a scris:

Da... multumesc...
Mai mult ca sigur o sa ne mai intalnim cu acest proiect... si sunt de parerea ca va fi necesara o astfel de reforma ...insa nu intr-un sistem corupt ca in momentul de fata.... si nici atat ca sa devina o sursa de venit a mafiotilor care a furat acesta tara....
Nu stiu ce gandesc unii... poate multi dintre noi nu au nimic de pierdut... eu unul, la varsta mea, in momentul in care am o sotie gravida acasa careia nu ii va reveni venituri deoarece a avut intrerupere pe cartea de munca..... ma gandeam cu groaza la aceasta lege.... si cred ca sunt multe alte cazuri....
Este inadmisibil ca intr-un sistem deja prost.... sistem plin de "spagari"... ca sa beneficiezi de servicii.... sa mai platim inca o data pentr asta.... Intai sa puna la punct actualul sistem iar apoi sa aplice minunata reforma...
Chiar in seara asta spuneau anumite persoane.... "sunt bolnav... si cu o pensie de 500 ron... daca mai apare o astfel de lege... nu am decat sa mor...".... macar lor sa le fie bine ... noua ne mai trebuie vre-o 20 de ani ca sa ne vedem copiii fericiti .....


Sistemul de sanatate actual nu asigura nici fericirea copiilor dvs nici aparintilor nostri si mai nici a noastra .
Ne confruntam cu totii cu o stare de confort de genul "este mai bine asa" . Suntem balcanici si probabil ca stim sa ne facem singuri viata grea din fata televizorului .
Cu respect
Buna ziua.
Ghiciti,cine-i cel mai fricos din tara ?
Ati vazut curajul marinarului ? Un las cu gura spurcata,bagacios si atotstiutor. Unde o fi fost seful Executivului ? Marele bob .
Razgandila s-a reevaluat ! Rusine,acestui nesimtit care se crede sef al statului ! Mai are tupeul sa ne ranjeasca-n fata...marele vizionar;Comunistii si securistii ne-au adus in sapa de lemn.
Felicitari pentru cei care au iesit in strada;Lipsa acestui fapt a prelungit aberatiile presedintelui Republicii.
...Parerea mea,personala!
S-auzim de bine !
InsuranceLogistics a scris:

Nefiind ceva legal din punctul de vedere al asigurarilor ci acestia isi desfasoara activitatea oferind traininguri in acest sens, nu trebuie decat sa renuntati la "recrutari" si la a face promisiuni acelor oameni ca vor avea acces la emiterea unor astfel de polite.

cine se mai imbogateste astazi din munca cinstita??????????
nu, dragilor, se traieste dupa invatatura poeziei ,,corbul si vulpea''
cum doar putini au inteles o, avantaj!!!!!!!!!


Ministrul Sanatatii: Vom incepe lucrul la un nou proiect de reforma a sistemului sanitar
Laura Culita, 16 Jan 2012
Ministrul Sanatatii: Vom incepe lucrul la un nou proiect de reforma a sistemului sanitar

Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii, a anuntat vor fi demarate lucrarile la o noua forma a proiectului legislativ privind sistemul sanitar, care va prevede schimbari in organizarea spitalelor si in sistemul de asigurari sociale.
pub Iti doresti sa calatoresti si sa duci o viata frumoasa si dupa pensionare? ING iti spune cum!

„Este nevoie de o reforma in sistemul sanitar deoarece, in prezent, acesta se confrunta cu o serie de probleme, incepand cu cele de finantare pana la calitatea serviciilor medicale. La elaborarea proiectului pe care il vom prezenta Guvernului Romaniei vom coopta pe toti cei interesati de acest act normativ, medici, juristi, reprezentanti ai pacientilor, pe cei ai sindicatelor etc", a declarat Ritli Ladislau, intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Ministrul a estimat o perioada de aproximativ trei-sase luni pentru consultari, urmand ca apoi proiectul sa fie supus dezbaterii publice.

Vinerea trecuta (13 ianuarie), presedintele Traian Basescu a cerut public primului ministru retragerea proiectului noii legi a sanatatii, lansat in dezbatere publica pe 28 decembrie 2011.

„Inteleg ca foarte multi sunt multumiti cu actualul sistem de sanatate. In aceste conditii, va pot spune ca cer public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma in sanatate", a spus Basescu.

Medicina de urgenta, marul discordiei dintre Arafat si Basescu

Dezbaterea publica privind proiectul publicat pe site-ul MS la sfarsit de 2011 a luat o alta intorsatura dupa izbucnirea scandalului dintre Raed Arafat, fondatorul SMURD, si presedintele Traian Basescu pe tema medicinei de urgenta.

Cei doi sau schimbat replici dure intr-o emisiune de la Realitatea TV. Arafat si-a aratat temerile privind „mercantilizarea” actului de salvare de vieti prin deschiderea sistemului medical de urgenta si catre companiile private. Serviciile publice de urgenta, in care intra si SMURD, ar intra in competitie cu cele private pentru accesul la fondurile publice.

Disputa a culminat cu demisia lui Raed Arafat din functia de subsecretar de stat, in locul sau venind Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar. Traian Basescu a tinut apoi o declaratie de presa (11 ianuarie) in care a concluzionat ca SMURD este un serviciu public, creat de stat, si ca se declara un sustinator al reformarii sanatatii.

Tot atunci, seful statului a facut o serie de precizari privind sistemul sanitar si a aratat ca principalele „bube” ale sectorului sanatatii sunt monopolul CNAS, un „dezastru din punctul de vedere al eficientei cheltuielilor”, politizarea sistemului sanitar, ineficienta in administrarea fondurilor, coruptia si, „abia pe ultimul loc” – finantarea.
Pana la finalizarea unei noi reforme va ma dura mult si bine. Dupa cum bine stiti si la aceasta s-a lucrat cativa ani buni.
Sper ca vor lua aminte la cele intamplate zilele acestea iar acea noua reforma sa fie una adaptata la situatia economica a tarii noastre nu o alta traducere aberanta sau o alta lege care sa vina in interesul unora nu a cetatenilor.
Aceasta reforma, dupa cum am mai afirmat, este inevitabila, insa aceasta trebuie adaptata si necesita un timp indelungat .... specialisti (adevaratii specialisti).... nu terte persoane care sa o adapteze dupa bunul lor plac ca sa isi poata umple buzunarele apoi.

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, dupa ce basescu a cerut public acest lucru Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul ... (vezi toată discuția)
Reforma sanatatii! b.alin b.alin Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune ... (vezi toată discuția)